Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 09-10-07, 12:08
Το avatar του χρήστη mmbuna
mmbuna Ο χρήστης mmbuna δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Άγιος Στέφανος
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην mmbuna Αποστολή μηνύματος μέσω Yahoo στον/στην mmbuna
Προεπιλογή

Γνώμη μου, επειδή το παρκέ λές τα'χει τα χρονάκια του, μη κοιτάς καθόλου τις λύσεις με πάσης φύσης ποδαράκια, αφου δεν κάνουν μεγάλη κατανομή του βάρους, και ο αδύναμος κρίκος είναι το pivot του κάθε ποδιού.

Οπότε κοίτα την λύση (νεοπρεν-σανιδα-βαση-ενυδρειο) όπως λές και εσύ. Η ακόμα καλύτερα, νεοπρεν-κοντραπλακέ θαλάσσης-βάση-επιφάνεια βάσης-ενυδρείο) θα καταλάβεις γιατί 'έσπασα' την βάση σε (επιφάνεια βάσης) και (βάση)!

Εδώ λοιπόν, 2-3 παρατηρήσεις εκ πείρας, γιατί αυτός που μου έβαλε τα πλακάκια δαπέδου, μάλλον το έκανε μετά από 2-3 μπουκάλια ρακόμελα :

** To neopren δεν μου φαντάζει απαραίτητο, αλλά σίγουρα ΔΕΝ κάνει κακό.

** Η σανίδα, ΣΙΓΟΥΡΑ όχι MDF αφού με σταγόνες νερού θα αρχίσει να αντιδρά (φουσκώνει, μαλακώνει) οπότε ότι ζύγιζμα είχες μέχρι τότε, ξέχνα το!
Κοντραπλακέ θαλάσσης θα πρότεινα, και μάλιστα πάνω από 1,2 εκ πάχος να μοιράσει το βάρος στο πάτωμα πιο ομοιόμορφα απ'ότι θα έκανε ένα πιο λεπτό φύλλο.

Τέλος, θα έχεις όπως λές κλίσεις από το πάτωμα μέχρι την στάθμη του νερού. Σίγουρα θέλεις να τις ξεφορτωθείς, αφού αν το νερό επιταχυνθεί, με όποιον τρόπο (να πέσει ένα παιδί πανω του, σεισμός και όλοι οι άλλοι οι έξ'απο'δώ λόγοι που μας ανυσηχούν) θα έχεις τις χειρότερες επιπτώσεις από την ανισσόροπη πίεση στις ραφές στο ενυδρείο σου. Αν και νέα ενυδρεία 'τα μασάνε' αυτά τα μικρά 'κύματα', μετά από κάποιο χρόνο, η πιο γερασμένη σιλικόνη δεν είναι το ίδιο ανεκτική σε τέτοια επιταχύνση.

Η συμβουλή μου λοιπόν, είναι να μοιράσεις τις όποιες κλίσεις, μεταξύ δυο επιπέδων -θα εξηγήσω.
Το πρώτο επίπεδο να πάρεις τα περισσότερα 'μπόσικα' είναι μεταξύ 'σανίδας' και βάσης και αν χρειάζεται και άλλο 'ίσιωμα' κάνε τις τελικές διορθώσεις σου μεταξύ βάσης και επιφάνεις βάσης -όχι μεταξύ επιφάνειας βάσης και ενυδρείου!

Αν η βάση σου είναι κομπλέ και δεν μπορείς να χωρίσεις την επιφάνεια της για να καλύψεις κλίσεις, τότε θα πρέπει να κάνεις τα όποια μαγικά σου, μεταξύ της βάσης και της σανίδας (κοντραπλακέ θαλάσσης).

Ελπίζω να βοήθησα περισότερο από όσο σε μπέρδεψα!?

Γιάννης
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,01731 seconds with 10 queries