jimdream καλός ήρθες στο φορουμ.Δεν κάνουμε αντίλογο, απλά συζήτηση.... και εγώ προσωπικά πιστέυω ότι άταν σε μία συζήτηση υπάρχουν διαφωνίες και διαφορετικές απόψεις τοτε την κάνουν ποιο εποικοδομιτική.Ας το δούμε από την καλή πλευρά...
Στο θέμα μας τώρα: Η μέθοδος με το υπόστρωμα φτιαγμένο με φύλα από το δάσος είναι δοκιμασμένη και λειτουργική, το έχω δει με τα μάτια μου. Στα πρώτα μου βήματα στον χώρο των ενυδρείων είχα την τύχη να καθοδηγούμε από έναν πολύ έμπειρο άνθρωπο, ακουαρίστα τις "παλιάς σχολής". Παλιά, απότι μου είπε, στην Ελλάδα και ειδικά στην Πτολεμαίδα δεν ήταν και το ποιο έυκολο πράγμα να βρεις υπόστρωμα για φυτά.... οπότε η λύση ήταν τα φύλα μαζεμένα από μερος μακρυά από ανθρώπινες δραστηριότητες, όχι σάπια και ξερά, αλλά ούτε και πράσινα, καθαρά φύλα στα πρώτα στάδια κιτρινίσματος, είναι μία ποιο φυσική λύση(επιστροφή στη φύση

) που ενδεχομένως να κρύβει κυνδήνους αν δεν προσέξουμε.Σήμερα, υπάρχουν πάρα πολλά υποστρώματα το ένα ποιο καλό από το άλλο, η τιμή τους δεν είναι τόσο απαγορευτική, οπότε, γιατί να τρέχω στο δάσος?