Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Γιώργος06
οτιδήποτε φυλλοχωμα από δασος κάνει για υπόστρωμα??
-------------------------
και ποιο λόγο δεν χρειάζεσαι CO2 ?
μή[ως επειδή εχεις φυτά χαμηλών απιτήσεων?
|
καλημερα φιλε μου...τα φυτα που εχω ξεκινουν απο anubias nanas και φτανουν μεχρι πολλα ειδη ''κοκκινων''...ενα παχυ αναεροβιο υποστρωμα 10-15 εκ. μπορει να δουλεψει τελεια σε συνδυασμο με σωστες αλλαγες νερου και προσεκτικη λιπανση...το co2 ειναι ενα προσθετο στοιχειο αλλα οχι πανακεια,οχι εντελως απαραιτητο...βεβαια ο καθε χομπιστας εχει τις δικες του προτιμησεις στο στησιμο και τη διαχειριση του ενυδρειου του...εγω απλως κανω τις προτασεις μου και ειναι ελευθερος ο καθενας να τισ υιοθετησει η οχι...αλλωστε ας πειραμαστουν λιγο και οι νεοι στο χομπυ,δεν βλαπτει...

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από DiscusBoy
Παιδια Καλημερα!
Σας ευχαριστω για της απαντισεις σας.
Φιλε jimdream, Πολυ καλη μου ακουγεται η ιδεα σου. Αλλα ιδει εχω p.h controler και Co2. Μαλλον θα καταληξω στο dennerle, και θα προσθετς και υγρο λιπασμα. Το αντιφοσφορο τι ακριβος κανει?? Βοηυαει στο να μην εχω αλγη??
Το παιδι μου προτεινε και αυτο, να παρω και αντιφοσφορο...
|
καλημερα φιλε μου...το αντι-phosfate εχει περιπου ιδια δραση με τον ενεργο ανθρακα...δεν σου χρειαζεται εκτος και αν κανεις υπερβολες με τα υγρα και μη λιπασματα...την ιδια δουλεια κανει και ο ανθρακας...οι συχνες αλλαγες νερου(40-50% την εβδομαδα,αφου στρωσει το ενυδρειο)ειναι ο,τι καλυτερο και καταργουν ετσι ολα τα χημικα προσθετα...το παν ειναι το καθαρο και ισορροπημενο νερο

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Γιώργος06
οτιδήποτε φυλλοχωμα από δασος κάνει για υπόστρωμα??
και ποιο λόγο δεν χρειάζεσαι CO2 ?
μή[ως επειδή εχεις φυτά χαμηλών απιτήσεων?
|
οπoιοδηποτε φυλλοχωμα απο ελληνικο δασος αρκει να ειναι καθαρο και απαλλαγμενο απο βρωμιες ζωων...προτιμοτερο ειναι απο βελανιδιες και καστανιες...οχι αγοραστο γιατι εχει συντηρητικα,λιπασματα και κομματακια φελιζολ που σκοτωνουν τα ψαρια και επιπλεουν αντιαισθητικα στο ενυδρειο...