Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από n_karas
Παρακαλώ μόνο υπεύθυνες απαντήσεις! Ευχαριστώ!
|
Δεν θέλω να ακουστώ κακός, υπερόπτης κλπ κλπ, αλλά όταν παρακαλάς και ζητάς "υπεύθυνες απαντήσεις' και μετά κάνεις άλλο από αυτό που σου προτείνεται, μάλλον σπαταλάμε τον χρόνο σου αδίκως.
Έχεις ρίξει απιονισμένο νερό, ξύδι και χρησιμοποίησες και ρυτίνες στο ενυδρείο μέχρι στιγμής. Πες μου, πότε τα έκανες όλα αυτά?
Όπως αναλύθηκε πια πάνω, οι σκληρότητες λειτουργούν σαν buffer για το pH. Σαν buffer χρειάζεται κάποιος χρόνος αναπροσαρμογής να ισοροπήσει το όλο σύστημα εκ νέου όταν πειράζεις μια από τις διαστάσεις ΚΗ, GH. Γιαυτό είναι σημαντικό να μας πεις τα εξής:
Πότε έριξες απιονισμενο νερό?
Τι έδειξαν οι μετρήσεις σου μετά αυτή σου την επέμβαση σε σχέση με τις παλαιότερες?
Πότε χρησιμοποίσησες ρυτίνες? Πόσο άλλαξαν ξανά οι μετρήσεις σου μετά από αυτή σου την επέμβαση?
Τέλος, πότε έριξες ξύδι? Πόσο άλλαξαν ξανά-μανά (που λένε στο χωριό μου) οι μετρήσεις σου μετά από κι αυτή σου την επέμβαση?
Το pH θέλει τον χρόνο του για να πέσει (και να ανέβει) όταν προσπαθείς να το επηρεάσεις μέσω της σκληρότητας του νερού, αλλά αυτή είναι η σωστότερη και πιο μόνιμη επιρροή που μπορείς να έχεις στο pH σου.