Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 20-09-07, 11:45
Το avatar του χρήστη mmbuna
mmbuna Ο χρήστης mmbuna δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Άγιος Στέφανος
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην mmbuna Αποστολή μηνύματος μέσω Yahoo στον/στην mmbuna
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από netblues Εμφάνιση μηνυμάτων
Μα τι λετε καλα μου παιδια?
Μαλλον εχετε ξεχασει τους βασικους νομους της θερμοδυναμικης.
Σε ενα ενυδρειο, αυτο που θα πετυχαινε ενα τετοιο συστημα ειναι να το εφερνε στη θερμοκρασια δωματιου στην καλυτερη περιπτωση, ουτε κατ ελαχιστο πιο κατω.
Στα ενυδρεια η ψυξη με τα ανεμιστηρακια επιτυγχανεται μεσω της εξατμισης, κατι που στα κλειστα συστηματα που περιγραφετε απλα δεν συμβαινει....
Εγγυημενα ξεχαστε το..
Ειτε ψυκτικο (με φρεον) ειτε ανεμιστηρακια, ειτε στοιχεια peltier.... αυτα δουλευουν.
Σωστότατα, και δεχθήτε τις ταπεινές μου συγνώμες!
Δεν διάβασα προσεκτικά και με παραπλάνησε ο όρος "ψυγείο" που χρησιομοποίησε ο AXEL στο πρώτο πόστ του, οπότε θεώρησα κάτι με ψυκτικό υγρό.

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από AXEL Εμφάνιση μηνυμάτων
Το chiller πως ακριβώς ψύχει το νερο???Δεν παίζει να κατασκευάσουμε κάτι σε πιο προσιτή τιμή?
Νομίζω ότι τα chiller ειδικά κάποια Κινέζικα καλύτερης ποιότητας έχουν λογικότατες τιμές και αξιοπιστία, μάλλον δεν συμφέρει το DΙΥ εδω (πως με πονάει όταν το λέω αυτοοοοοό!)

Μια λύση που μάλλον δεν προβλέπεται να προσφέρει την αποκλειστική ψύξη ενός ενυδρείου, αλλά προσφέρει 2-3 βαθμούς σχεδόν στο τσάμπα είναι ένα συστηματάκι γεοθερμικό με το οποίο πειραματίζομαι.
Έχω περάσει σωλήνα πλαστικό μικρής διατομής, μέσα στο σοφά ενός από τους δροσερούς τοίχους του σπιτιού μου και με ένα κυκλοφορητή περνάω το νερό από εκεί μεσα αργά. Επωφελούμε της χαμηλώτερης θερμοκρασίας του τοίχου απλά.

Είναι μια λύση που δουλεύει αρκετά καλά, αλλά δεν ειναι για όλους τους χώρους, το μόνιμο του σοφά με τρομάζει και εμένα, αλλά ακόμα είναι πείραμα σε χώρο που δεν με νοιάζει το καλαισθητικό του πρόχειρου σοφά στον τοίχο, και τέλος αν κάπου κάτι πάθει το σωληνάκι μεσα στον σοφά... δεν ξέρω τι και πως κάνω!?

Γιάννης
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,02801 seconds with 10 queries