Θέμα: Ich?
Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 20-09-07, 10:35
Το avatar του χρήστη oikonm
oikonm Ο χρήστης oikonm δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Προεπιλογή Όλα καλά και πάλι!!!

• 2 εβδομάδες και κάτι μετά το ξεκίνημα της θεραπείας με αλάτι, όλα τα σημαδάκια ich έχουν εξαφανιστεί και ο Μπούλης είναι πιο ευδιάθετος από ποτέ! Συνεχίζω τη θεραπεία (θέλω να τη διατηρήσω για συνολικά ένα μήνα) και αν όλα συνεχιστούν καλά κατά τις 7 Οκτωβρίου θα του πάρω και μια θηλυκιά oranda για παρεούλα!! (Έχω ένα μικρό ενυδρειάκι 7 λίτρων πρέπει την καινούρια πρώτα να τη βάλω εκεί για λίγες μέρες ή κατευθείαν στο ενυδρείο? Αν έχει κάτι, λογικά το αλάτι που δε θα έχει ακόμα φύγει τελείως από το ενυδρείο δε θα τη βοηθήσει να καθαρίσει?)
Η μόνη αλλαγή είναι στις μετρήσεις μου, αυξήθηκε λίγο η KH(13d) αλλά υποθέτω πως είναι απ'το αλάτι!
Συνολικές μετρήσεις:
NO3 20mg/l
NO2 0mg/l
GH 16d
KH 13d
pH 7,4
Θ 24C

*Μόλις θυμηθώ να φορτίσω και τις μπαταρίες της φωτογραφικής θα ανεβάσω και photos!
  • Επίσης μια ερώτηση! Τι μου προτείνετε να αγοράσω για αφαίρεση των αλάτων (που συγκεντρώνονται στα τοιχώματα του ενυδρείου στην επιφάνεια του νερού) από το ενυδρείο? Δοκίμασα απλά με μια καινούρια οδοντόβουρτσα, καλό αλλά δεν τα αφαιρεί όλα!
Τα άλατα που βγαίνουν από τα τοιχώματα δεν πειράζει που πέφτουν πάλι μέσα στο ενυδρείο?
-------------------------
Η θεραπεία ήταν προσθήκη αλατιού σε συγκέντρωση 0,3%!
Μέχρι τώρα έχουν περάσει 17 μέρες θεραπείας και τα συμπτώματα εξαφανίστηκαν!
Θα συνεχίσω τη θεραπεία για συνολικά 1 μήνα μια και δεν έχω θερμοστάτη και δεν αύξησα τη θερμοκρασία του ενυδρείου!
Αλλαγές νερού: κάθε 6 ημέρες με κατάλληλη προσθήκη αλατιού για διατήρηση της συγκέντρωσης του αλατιού στο 0,3%
-------------------------
Αλλαγή νερού 30%

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη oikonm : 20-09-07 στις 10:35 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,01919 seconds with 11 queries