Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Marilyn
Κατάλαβα. Απλά κάπου είχα διαβάσει ότι πρέπει στο καινούριο νερό που προσθέτουμε στο ενυδρείο να προσθέσουμε το αντιχλώριο μια ώρα πριν βάλουμε το νερο στο ενυδρείο. Να το αφήσουμε δηλ μια ώρα να δράσει
|
Αυτό έχει μια λογική και μια επιστημονική εξήγηση (όχι για 1 ώρα αλλά πολύ λιγότερο) που όμως στη φάση που είσαι δεν θα πρέπει να σε ενδιαφέρει. Αφορά εξαιρετικά ευαίσθητους οργανισμούς ή βαριά ασθένεια και βασίζεται στα διαγράμματα δέσμευσης των βαρέων μετάλλων και χλωραμινών και εξαρτάται και από το ποιο είναι το προϊόν που βάζεις.
Όπως τα παιδιά τα παιδιά είπαν, βάζεις την αναλογία σε αντιχλώριο για τα λίτρα νερού που αντικαθιστάς κάθε φορά μέσα στο ενυδρείο και μετά το νερό. Το ίδιο μπορείς να το κάνεις φυσικά με κουβά. Βεβαιώσου ότι έχεις καταλάβει την αναλογία που πρέπει να βάλεις βάσει των οδηγιών που έχει το προϊόν σου.
Περισσότερο αργότερα θα πρέπει να σε νοιάζει η θερμοκρασία του νερού που βάζεις στη περίπτωση μεγάλης αλλαγής ή διαφοράς από αυτό που έχεις ήδη μέσα.