Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #6  
Παλιά 13-09-07, 11:51
gemini_str Ο χρήστης gemini_str δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 01-06-2004
Περιοχή: Ηράκλειο Κρήτης
Μηνύματα: 169
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην gemini_str
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Pritanis Εμφάνιση μηνυμάτων
εχουμε παρει μπρος και δεν σταματαμε....... Η δυσκολια με την αρτεμια ηταν αναμενομενη αφου δεν τρωνε πριν τη δεκατη μερα κατι αλλο εκτος απο τη βλεννα των γονιων......Καλο ειναι να μετακινησεις τους γονεις και οχι τα μικρα(ως επιβεβλημενο)...... Τωρα αρχιζουν τα δυσκολα....... Προχωρας με προγραμματισμενο ταισμα (4-6 φορες τη μερα) ξεκινωντας απο το πρωι μεχρι αργα το βραδυ....... ΑΝ εχεις υπερχειλιση προσπαθησε να εχεις συνεχη ροη φρεσκου νερου ή να κανεις καθημερινες αλλαγες νερου30-40%..... Τα μικρα ειναι πολλα και αν δεν γεμιζουν το ματι θελουν κα αυτα τα λιτρα τους για να αναπτυχθουν σωστα...... Εχε το νου σου οτι σιγα σιγα θα πρεπει να αρχισεις να τα βαζεις σε περισσοτερα ενυδρεια ωστε να εχουν περισσοτερα λιτρα ανα ψαρι...... Η αρτεμια ειναι η καλυτερη τροφη για τα νεογνα αφου λογω του οτι ειναι θαλασσινο δεν μεταφερει βλαβερα μικροβια και βακτηρια στο γλυκο νερο........ Με τιποτα μην ταισεις αλλη ζωντανη τροφη μεχρι να μεγαλωσουν αρκετα...... Αν θες μπορεις να κοπανισεις διαλεκτες νιφαδες, σπιρουλινα και να ταιζεις τη σκονη αφου πρωτα τη μουλιασεις σε σκορδοζουμι....... Καλη τυχη!!!!! Και ο,τι χρειαστεις εδω ειμαστε......
Το ενυδρείο είναι 230 λίτρα καθαρά και χωρισμένο σε δύο διαμερίσματα. Υπολογίζω ότι η συνεχής ροή φρέσκου νερού μέσω RO και βρύσης είναι γύρω στα 50 - 60 λίτρα την ημέρα ταυτόχρονα αλλάζω και 2-3 κουβάδες την ημέρα ένα κάθε φορά πριν ταϊσω αφαιρώντας τις ακαθαρσίες.

Όπως ανάφερα ήδη το Σάββατο έχω σκοπό να τα χωρίσω από τους γονείς και να μοιράσω τα μικρά στα δύο διαμερίσματα του ενυδρείου ανάλογα με το μέγεθός τους.

Δυστυχώς όλο το πρωϊ απουσιάζω από το σπίτι οπότε για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα 9 - 10 ώρες το ταϊσμα το αναλαμβάνει η ταϊστρα κάθε 3 ώρες.
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01431 seconds with 10 queries