Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας
Χαίρομαι πολύ που σας άρεσε!
Επίτηδες την έβαλα εκεί καθώς θέλω να βλέπω και πάνω από τη στάθμη του νερού...Θα βάλω επιπλέοντα φυτά και θέλω να τα βλέπω,είναι πολύ πιο ωραία έτσι από το να βλέπεις μόνο νερό...Αν μπορούσα θα το έκανα και 30εκ. ψηλότερο(και παραπάνω,μέχρι το ταβάνι ήθελα...) για να είναι paludarium με επίφυτα στο πίσω μέρος και στα πλαινά του ενυδρείου...Προς το παρών,θα αρκετσώ στα επιπλέοντα...
Και το 1μετρου μου με τον Panaque L190 και τον Leporacanthicus L240 μου έτσι το λειτουργώ,η στάθμη του νερού είναι 1-3εκ. κάτω από την πάνω επένδυση...
Όσο για άλατα,δεν πιστεύω πως θα πιάνει καθώς και στο 1 μέτρου μου δεν έχει πιάσει 4 χρόνια τώρα που λειτουργεί...Όταν διατηρείς το χώρο ανάμεσα στο καπάκι και στο νερό κλειστό και υγρό,δεν πιάνει άλατα...
Ναι,οι δύο μεγάλες μεσαίες τρύπες και στις δυο πλευρές είναι για ανεμιστηράκια...Όμως,αυτά δεν έχω καμμια σχέση με το νερό...Όπως είπα θα έχω διπλά καπάκια και όπως καταλαβαίνεις τα ανεμιστηράκια θα βρίσκονται μεταξύ των 2 καπακιών δεν θα προκαλούν εξάτμιση...Δουλειά τους θα είναι να διώχνουν τον ζεστό αέρα από τις λάμπες για να μην θερμαίνει το νερό