Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #11  
Παλιά 27-08-07, 16:57
Το avatar του χρήστη mmbuna
mmbuna Ο χρήστης mmbuna δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 25-04-2004
Περιοχή: Άγιος Στέφανος
Μηνύματα: 402
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην mmbuna Αποστολή μηνύματος μέσω Yahoo στον/στην mmbuna
Προεπιλογή

Δυο κουβέντες γιατι γενικεύουμε πολλά πράγματα και ίσως οι νεώτεροι τα πέρνουν τις μετρητοίς!

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από glazar Εμφάνιση μηνυμάτων
οχι οπως τα χαλικια στα οποια οι ακαθαρσιες μπαινουν αναμεσα, (σιγουρος τρόπος να έχεις ΑΜΜΩΝΙΑ, ΝΙΤΡΙΚΑ κλπ) με συνεπεια οποτε κυνηγουσε το ενα ψαρι το αλλο να σηκωνονταν ολες και να θολωνε το ενυδρειο (αν έχεις τόση βρωμιά μήπως πρέπει να κοιτάξεις να ταίζεις πολύ λιγότερο?).Πραγμα βεβαια το οποιο ισχυει στο βιοτοπο του(θολουρα) αλλα δεν ειναι και οτι καλυτερο στο ενυδρειο.Ετσι με τοση θολουρα μπουκωνε το φιλτρο πιο γρηγορα, (ακριβώς αυτό πρέπει να κάνει ένα μηχανικό φίλτρο, και είναι και ο μοναδικός λόγος που καθαρίζουμε τα φίλτρα μας όλοι περιοδικά) αν και ισχυρο.

Με το χαλικι πλεον που χρησιμοποιω ,το ψηλο 1-3 mm ειμαι πολυ ευχαριστημενος.Και οι ακαθαρισιες μπαινουν μεσα του οποτε και οι ριζες των φυτων τις "χρησιμοποιουν" και η σκουπα βυθου δεν τα ρουφαει τοσο ευκολα (και γιατί το αναφαίρεις για θετικό αυτό?).

Ολα αυτα παντα απο προσωπικη πειρα.
Τωρα οσο αφορα την φιλτρανση θα συμφωνησω οτι ενα ενυδρειο χρειαζεται καλη φιλτρανση.Καλη φιλτρανση ομως συνδυαζεται και με γρηγορη κυκλοφορια (πολλά λίτρα ανα ώρα ναι, όχι απαραίτητα γρήγορη κυκλοφορία εντός ενυδρείου όμως!).
Αργη κυκλοφορια προβλημα αναπνοης των ψαριων (ορίστε? η οξυγώνωση του νερού σε ένα κλειστό κύκλωμα φίλτρου -όπως τα κάνιστα που χρησιμοποιουμε- είναι ΜΗΔΕΝΙΚΗ είτε είναι 1.000 λίτρα ανα ώρα, είτε 30.000 λίτρα αν ώρα. Το αν η έξοδος του φίλτρου πέφτει στην επιφάνεια του νερού και την αναταράσει για οξυγόνωση είναι άσχετο με την πολύ/λίγη κυκλοφορία) και παει λεγοντας..Πολλες λυσεις για ολα τα γουστα και ολες τις ποικιλιες των ψαριων...Το ποια ειναι η καλυτερη αυτο ειναι το δυσκολο..(στο μόνο που συμφωνώ μαζί σου 100%!)
__________________
eLearning Industry Learn all about Corporate eLearning


Γιάννης
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01626 seconds with 10 queries