Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #6  
Παλιά 26-08-07, 12:16
Το avatar του χρήστη violinist
violinist Ο χρήστης violinist δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 01-04-2007
Περιοχή: Συκιές (Θεσσαλονίκης)
Μηνύματα: 79
Προεπιλογή

Μετά από μια μέρα χωρις ίντερνετ και πολλές ώρες χωρίς τηλέφωνο σε όλη το βόρεια ελλάδα (!!!) μπόρεσα επιτέλους και ξαναμπήκα να γράψω τις σκέψεις μου...

Διαβάζοντας (πριν κοπεί το ίντερνετ) ανακάλυψα ότι αν οι αντλίες γυρίζουν 7 φορές τα λίτρα του ενυδρείου είναι εντελώς αστείο... οπότε σκέφτηκα να βάλω 4, και οι 4 συνολικά κάτω από 3000L\h και πάνω από 2000L\h μάλλον κάπου στα 2400L\h, μάρκα δεν έχω σκεφτεί ακόμα και αν η eheim δεν είναι τόσο ακριβή όσο και στα φίλτρα τότε θα βάλω eheim.

Δυστυχώς όμως ανακάλυψα και τις πληροφορίες για τον ψάρακλα, στο pet shop λένε ότι δεν θα αντιμετωπίσω πρόβλημα μιας και θα είναι μόνος του, με συμβούλεψαν αν βάλω lionfish να βάλω τον νανο, ο οποίος δεν είναι και τόσο ωραίος και δεν μπορει ακόμα και ο νάνος να μπει σε ~80L, απ ότι διάβασα θέλει πάνω από ~120L.
Βλέποντας και τα παραπάνω... αποχαιρετώ τα lionfish...

Έτσι προκύπτει το πρόβλημα με τα ψάρια... δεν ξέρω τι να βάλω και είναι πολλά πολύ ωραία, θέλω λοιπόν τη γνώμη σας για κάποιο ψάρι, θέλω να είναι όσο το δυνατόν εντυπωσιακό, γι αυτό άλλωστε πάω για reef. Μου άρέσει πάρα πολύ το Pseudanthias bicolor αν και απ ότι διάβασα θέλει πολλααα λίτρα, επίσης μου άρεσε πολύ το Nemateleotris decora, αλλά και μια ανεμώνη (μπορώ να βάλω ανεμώνη?) με clown είναι πολύ ωραία!

Επίσης από κοράλια ενθουσιάστηκα πολύ με τους πολύποδες όπως zoanthus sp., protopalythoa sp αλλά επίσης μου άρεσαν sarcophyton sp., rhodactis indosinensis, fungia repanda, lobophylia spp... βέβαια δεν μπορώ να τα βάλω όλα μαζί, ξέρω για την επιθετικότητά τους, τον φωτισμό που χρειάζοται κτλ απλά δεν ξέρω αν μπορώ να τα κρατήσω και χρειάζομαι την προσωπική εμπειρία των μελών εδώ!

Αφού λοιπόν δεν θα βάλω lionfish έψαξα και για άλλα είδη, και μου άρεσαν τα feather duster (oποιοδήποτε) και lysmata debelius.

Ένα πρόβλημα που έχουμε στη θεσσαλονίκη μας, είναι ότι δεν βρίσκεις αυτά που θες, άρα αν από τα παραπώνα κάποια δεν βρίσκονται εύκολα παρακαλώ να το αναφέρετε να μην τα περιμένω...

Να σημειώσω α) ότι θα βάλω φωτισμό 150w και βέβαια ότι χρειαστεί από χημικά για τα κοράλια, β) έχω κάνει και σχέδια για το ενυδρείο και όταν τα τελειοποιήσω σε λίγες μέρες θα τα βάλω εδώ να τα συζυτήσουμε...


Ευχαριστώ και πάλι!
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01824 seconds with 10 queries