ξεκίνησα πριν διο μηνες... με φίλτρο αστα να πανε.. και με ζέστες..
ξεκίνησα στρωσιμο με αμμωνία, και στη συνέχεια έβαλα και ντάνυο περλ...
τελικά έριξα την αμμωνία στο μήνα περίπου και τα νιτρικά νιτρώδη αμμέσως μετα...
να αναφέρω πως το έχω φυτεμένο αρκετά..
όμως, κια εδώ πιστεύω πως είναι και μία απο τις αιτίες του "κακού", δεν έχω αρκετό φωτισμό παρλά μόνο 185 watt περίπου σε 350 λίτρα.
οριακά θα έλεγα..
στην πορεία είχα άλγη, την κατέστειλα με protalon και ταυτόχρονα πήρα και μια uv.
επειδή λόμως δεν κάθομαι καλα... σε ενα μαγαζάκι μοθυ σφύριξαν να βάλω τύρφ, να κατεβάσω το πεχα, και το έκανα απο 7,5 σε 6,5 σε 24 ώρες...
τόση χαζομάρα..
τέλος πάντων άχασα μερικά 4-6 κυρίως αμανο γιαπονικα...
εν τω μεταξύ ο καύσωνας είχε φτάσει το νερό στοθς 31-32 βαθμούς, για πάνω απο ωδομάδα, αυτά πρίν απο τον τελευταίο καύσωνα..
που όμως ενδιάμεσα αγόρασα τσίλερ...
έτσι λοιπόν, έχω 6,7-6,9 πεχα τώρα, με σωστή θερμοκρασία, με αμμωνία στι 0,5...και πέφτει, η αμμωνία ανέβηκε όταν έριξα το πεχα. Υποθέτω πως σκότωσα κάππια βακτήρια αυξάνοντας την οξύτητα.
μέσα στη βδομαδα λοιπόν περιμένω μέγα φίλτρο το 2078 της εχαίμ, και οζονηστήρα μικρο 25αρι για να τον τρεξω χωρίς κοντρολερ.
Η απορία μου, και ερώτηση μου πρός κάθε χομπίστα είναι, γιατί είναι καλό να αυξήσει κανεις την οξύτητα?
να ρίξει το πεχα?
για να σκοτώσει παράσιτα?
αν ναι, και αν αυτός είναι ο μόνος λόγος, γιατι να μην χησιμοποιήσει UV η οζον?
αυτή τη στιγμ΄η έχω περίπου 40-50 μικρά σε κοινωνικό, με φυτά...όμως δεν είμαι ευχαριστημένος με το νερό μου και την ποιότητά του... τροφή? μια φορά και αν...
τρεχω δύο φίλτρα ένα βιολογικο 2028 και ένα σκουπίδι της sacem το marathon 1200.
μία σκέψη, αν αυξήσει κανείς την οξύτητα, τότε ο σίδηρος για τα φυτά δεν φτάνει σε σωστες δόσεις γιατι οξυδώνετε γρήγορα..
τις σκέψεις σας παρακαλώ!
|