Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 22-06-07, 00:14
Το avatar του χρήστη nikman
nikman Ο χρήστης nikman δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Χανιά
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην nikman Αποστολή μηνύματος μέσω Yahoo στον/στην nikman
Προεπιλογή

Η γνώμη μου είναι, χωρίς να έχω μεγάλη εμπειρία κι ειδικά στο φυτεμένο, ότι έχεις κάνει ένα συνδυασμό λαθών και η θολούρα είναι η κορυφή του παγόβουνου.
Το φίλτρο σου δεν πρέπει να έχει στρώσει και το λέω γιατί γράφεις μεταξύ άλλων τα εξής:
«Το ενυδρείο μου τρέχει ήδη ένα μήνα εκ των οποίων οι δυο τελευταίες εβδομάδες είναι κατοικήσιμες.
Οι μετρήσεις αυτές ήταν σταθερές από την δεύτερη εβδομάδα.»
Πρώτον το φίλτρο δεν στρώνει σε δύο εβδομάδες και ειδικά χωρίς ψάρια μέσα ή πρόσθεση αμμωνίας από εμάς.
Δηλαδή δεν είχες ζωντανά δύο εβδομάδες και ξαφνικά γεμίζεις το ενυδρείο με ψάρια 6-7 μηνών όπως γράφεις, αλήθεια πως ξέρεις την ηλικία τους; Αλλά και τόσο να είναι μία φορά σίτιση την ημέρα είναι ok.
Οι εβδομαδιαίες αλλαγές που γράφεις ότι έκανες πριν ολοκληρωθεί ο κύκλος του αζώτου είναι λάθος γιατί πρέπει να αφήνεις τροφή (αμμωνία) για τα βακτήρια του φίλτρου και με τις αλλαγές που έκανες τα άφηνες νηστικά (τα βακτήρια).
Το υπόστρωμα επίσης έχει παίξει οπωσδήποτε κάποιο ρόλο στη θολούρα. Αν θες γράψε τι μάρκα και τύπος είναι για να σου πουν οι ποιο ειδικοί τη ποιότητα του.
Για την άλγη που λες ότι είχες στα φυτά να συμπεράνω ότι άφηνες ατελείωτες ώρες αναμμένα τα φώτα?
Το φίλτρο σου επίσης δείχνει ανεπαρκές να κρατήσει τυχόν σωματίδια πρασινίλα και γενικά να καθαρίσει το νερό. Καθάρισε το και άλλαξε τον υαλοβάβμακα.
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,01382 seconds with 10 queries