Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #20  
Παλιά 15-06-07, 23:56
Το avatar του χρήστη spirosta
spirosta Ο χρήστης spirosta δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 29-07-2005
Περιοχή: Αθήνα-Καλλιθέα
Μηνύματα: 138
Προεπιλογή

Λοιπόν μετά από πολλές αλλαγές είμαι εδώ και πάλι..

Σήμερα μπήκε μονομάχος και ένα golden apple snail. Μέχρι στιγμής όλα πάνε μια χαρά. Ο μονομάχος αγοράστηκε από ζοωφιλία Αγ. Στεφάνου και είναι ένας υπέροχος half moon. Διαλέχτηκε μετά από πολύ σκέψη αλλά να πω την αλήθεια ένα βασικό στοιχείο ήταν ότι είχε κάνει φωλιά στο πλαστικό κυπελλάκι... Ο νέος του χώρος προσφέρει πολλά περάσματα και κρυψώνες ανάμεσα σε ξύλα και φυτά και έδειξε ιδιαίτερα ενθουσιασμένος. Από αύριο αρχίζω και σιγά σιγά κανονικό τάισμα. Από εκεί και πέρα αφού ολοκλήρωσα σήμερα το σετ των τεστ μου έχουμε και λέμε..

Nh3=0
NO2=0
NO3=50
PH=7
GH=10 ή 11 δεν θυμάμαι έχασα το μέτρημα
KH=6

Πέρα λοιπόν από το νιτρικά τα οποία για κάποιο λόγο εμφανίστηκαν διότι μάλλον δεν είχε απορροφηθεί όλη η αμμωνία από την τελευταία δόση που είχα ρίξει πριν την αλλαγή 90% και για την οποία θα αλλάζω αλλάζω νερό καθημερινά 40%, ποια είναι η γνώμη σας για τις σκληρότητες? Έχω μέσα:
Anubias barteri var. caladiifolia ''1705''
Limnophila aquatica
Pistia stratiotes
Όλα αναπτύσσονται εδώ και λίγες μέρες τρελλα. Στη limnophila είδα μια μέρα και φψτοσύνθεση live με φυσσαλίδες οξυγόνου.. Η ανούμπια για κάποιο λόγο δεν παίρνει τα πάνω της. Ρίχνω καθημερινά 0,1ml Ferro-Activ και άλλα 0,1ml Aqua plant B της tropical. Είναι λιγότερο από τη συνιστώμενη και την ρίχνω καθημερινά και όχι μπαμ και κάτω όπως λέει για να μην έχω καμια έκρηξη άλγης με ψηλά νιτρικά. Η ανούμπια έδειξε να παίρνει τα πάνω της αλλά ταλαιπωριέται ακόμη.. Η limnophilla αντίθετα και οι stratiotes καθε μέρα και μεγαλύτερα..

ps. Δεν ανεβάζω φωτό γιατί έχει κλείσει η λάμπα.. Πληροφοριακά ο Gary το σαλιγκάρι δεν είχε κουνηθεί από τον πάτο που έπεσε το μεσημέρι και μόλις έσβησε η λάμπα το έχασα. Μόλις τώρα που γράφω το βλέπω είναι στην επιφάνεια στο τζάμι και σουλατσάρει... Ελπίζω να μην χορτάσει με τα φυτά μου..

Λοιπόν καληνύχτα τώρα και τα λέμε αύριο με φωτό για παραπάνω συμβουλές. Α! και να ευχαριστήεω τον jimfytakis για τα κλαδέματα.. Δυστυχώς δημήτρη το κερατόφυλλο δεν άντεξε. Το πέταξα σε ποτήρι δίπλα στο παράθυρο με φως να δω τι θα κάνει.. και το ένα κομμάτι limnophilla επίσης αλλά νομίζω ότι σε λίγο καιρό θα έχω πολύ από αυτό..
__________________
Μια φορά και έναν καιρό...
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,07974 seconds with 10 queries