Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #18  
Παλιά 13-06-07, 07:16
Το avatar του χρήστη in the pond
in the pond Ο χρήστης in the pond δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB
 
Εγγραφή: 24-05-2007
Περιοχή: ΚΥΠΡΟΣ
Μηνύματα: 3.198
Προεπιλογή

Όχι απλά δεν φαίνεται να είναι εγγυημένο το προϊόν, αλλά και κάποιες μικρές προδιαγραφές που αναφέρθηκαν, με κάνουν απλά να πώ όχι, δεν κάνει.

Η ΛΙΜΝΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΥΔΡΕΙΟ όπου ανά πάσα στιγμή μπορούμε να αλλάσσουμε διάκοσμο, εύκολη πρόσβαση και διαρρύθμηση. Εξ' άλλου, ούτε μπορώ να διανοηθώ και να σταθώ στο αν είναι να αντέξει ένα χρόνο, τότε έβγαλε τα λεφτά της. Σε περίπτωση απώλειας, το αποτέλεσμα θα είναι καταστροφικό. Και παιδιά, δεν θα είστε πάντα μπροστά ώστε να διακριβώσετε την διαρροή.

Η μεβράνη (to liner) με πάχος 0.3, είναι πέρα μα πέρα λεπτό για τέτοια κατασκευή. Κτήζοντας λίμνη, η δημιουργία θα πρέπει να είναι μακροπρόθεσμη και όχι απλά για να αντέξει λίγο καιρό.

Η κατασκευή λίμνης με χρησιμοποίηση Liner είναι μεν εφικτή, αλλά τηρώντας αρκετούς βασικούς κανόνες ώστε να αποφεύγουμε τον κίνδυνο σκισίματος της μεβράνης. Αφού π.χ. ετοιμάσουμε το λάκο, καλύπτουμε τα τοιχώματα και τον πυθμένα με λεπτή άμμο (από αυτή που χρησιμοποιούν στις οικοδομές). Η αγορά της μεβράνης πρέπει να είναι εγγυημένη αλλά βεβαίως κατάλληλη από πλευράς ασφαλούς διατήρησης ψαριών, αλλά και ανθεκτική σε όλες τις καιρικές συνθήκες. Μην ξεχνάτε ότι και ο Χειμώνας με τον πάγο μπορεί να προκαλέσει προβλήματα.

Η λίμνη πρέπει να έχει ένα ελάχιστο βάθος ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ!!!

Η αντλία, τί να πώ φαίνεται αρκετά μικρή. Όταν ακούτε λίμνη, στο νου σας να έρχεται ένα μεγάλο ενυδρείο. Απαιτούνται κάποιοι βασικοί κανόνες, αν και η φύση αναλαμβάνει κάποια βασικά πράγματα από μόνη της. Η ροή του νερού πρέπει πάντα να είναι ανάλογη του όγκου του νερού.

Να προτιμάτε εξωτερικά φίλτρα μιας και ο έλεγχος και οι κάποιες αλλαγές που θα κάνουμε θα είναι πιο εύκολες.

Συγνώμη αν σας κούρασα και αν ήρθα σε αντιπαράθεση με κάποιες τοποθετήσεις, δεν το έπραξα με μίσος αλλά για περεταίρω γνώση και ίσως αποφυγή κάποιων ανεπιθύμητων προβλημάτων στο μέλλον.
__________________
Το air diffuser, είναι αεραντλία...

Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01728 seconds with 10 queries