Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 09-06-07, 12:03
Το avatar του χρήστη oranda
oranda Ο χρήστης oranda δεν είναι συνδεδεμένος
Junior Member

Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Προεπιλογή

Σάββατο επιτέλους και ήρθα για διάβασμα!

Οι απορίες μου αυτή την εβδομάδα που πέρασε είναι οι παρακάτω:

Έχω ένα μικρό ενυδρείο 20 λίτρα που το έχω για καραντίνα εάν πάθει κάτι το ένα από τα δυο χρυσοαψαράκια μου
Το έχω να δουλεύει με ένα φίλτρο συνέχεια
Το νερό από αυτό να το αλλάζω?

Όπου και να διάβασα μιλάνε όλοι ότι έχουν ένα εσωτερικό φίλτρο και ένα εξωτερικό. Γιατί δεν βάζουν δυο εσωτερικά? Για να μην καταλαμβάνουν πολύ χώρο από το εσωτερικό του ενυδρείου? Εάν είναι αυτό για δεν βάζουν δυο εξωτερικά?

Τα χρυσοψαράκια όταν είναι επάνω στην επιφάνεια του νερού και βγάζουν το στοματάκι τους λίγο έξω και το ανοιγοκλείνουν σαν να θέλουν να πάρουν…….αέρα σημαίνει κάτι??

Είναι επιθετικά με το θερμόμετρο! Εάν δεν το ξεκολλήσουν από την βεντούζα που το κρατεί δεν ησυχάζουν. Μετά για καμιά ώρα περίπου το ένα κυνηγά την ουρά ρου άλλου. Είναι παιχνίδι η πάνε να φαγωθούνε?

Όταν κάνω αλλαγή νερού (κάθε Παρασκευή) υπάρχουν άλατα από την εσωτερική μεριά του ενυδρείου. Με τι μπορώ να τα καθαρίσω αυτά?

Υπάρχει κάποιο είδος βιταμίνης προληπτικά σαν και αυτές που παίρνουν οι άνθρωποι?

Σε λίγες μέρες θα λείψουμε όλοι για δέκα μέρες. Μου είπαν για ένα φάρμακο που ρίχνεις στο νερό και δεν πεινάνε τα ψαράκια. Ισχύει κάτι τέτοιο?

Από ότι κατάλαβα τουλάχιστον τα χρυσόψαρα θέλουν πολλά λίτρα για να μεγαλώσουν. Η σκέψη του ότι αυτά που παίρνουμε από κάποιο πετ σοπ και είναι μικρά σε μέγεθος δεν σημαίνει και απαραίτητα ότι είναι νέα σε ηλικία είναι σωστή?

Μόλις γυρίσουμε θέλω να δοκιμάσω να βάλω αληθινά φυτά μέσα. Πρέπει να αλλάξω το χαλίκι που έχει μέσα και να βάλω κάποιο άλλο? Έχω διαβάσει ποια μπορώ να βάλω για…….αρχάριους. Εκείνο που δεν ξέρω είναι θα χρειαστεί το ενυδρείο να μείνει κάποιες ώρες – μέρες χωρίς τα χρυσοψαράκια μέσα?

Υπάρχει κάποιο φυτό που είναι σαν το .γκαζόν που έχουμε εμείς? Δηλαδή μόνο πρασινάδα κάτω??

Με την λάμπα που έχω MpMULLER & PFLEGERType 0520609 Serie 101305 Volt – 230 Hz – 230 Campe 1X 15 wattT8 (αυτά γράφει) μπορώ να διατηρήσω φυτά η θα χρειαστώ άλλη?

Γενική ερώτηση για το μέλλον. Το αλάτι και τα φάρμακα για τις τυχόν ασθένειες δεν κάνουν κακό στα αληθινά φυτά?

Πάλι πολλά ρώτησα!

Page generated in 0,01758 seconds with 10 queries