Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 05-06-07, 08:54
Το avatar του χρήστη cpnemo
cpnemo Ο χρήστης cpnemo δεν είναι συνδεδεμένος
Junior Member

Περιοχή: Αθήνα
Προεπιλογή

Πρώτα από όλα καλώς όρισες!!!
Ακριβώς όπως εσύ έτσι την είχα πατήσει και εγώ στην αρχή. Δηλαδή πρώτα αγορά 2 χρυσόψαρων σε γυάλα και μετά ψάξιμο για πληροφορίες...
Αποφάσισα ότι η καλύτερη λύση είναι η αγορά ενυδρείου και προμηθεύτηκα ένα άμεσα.
Χρησιμοποίησα την τεχνική με το μπόλι για να στρώσω το ενυδρείο μου που είναι λίγο μεγαλύτερο από το δικό σου και έβαλα αμέσως τα ψαράκια μέσα. Έκανα συχνές αλλαγές νερού (30% κάθε 5 μέρες) ,προσθήκη αντιχλωρίου, θερμοκρασία σταθερά στους 24 C και μετρήσεις με υγρά τεστ ΑΡΙ για NH3/NH4 (αμμωνία),ΝΟ2,ΝΟ3 2 με 3 μέρες μετά από κάθε αλλαγή.Παράλληλα χρησιμοποίησα και Stress Zyme της ΑΡΙ (βακτήρια) για γρηγορότερη αύξηση της βιολογίας την 1η 8η και 16η μέρα λειτουργίας του ενυδρείου μου.Από τότε που ξεκίνησε να λειτουργεί το ενυδρείο μου (12/3) μέχρι και σήμερα δεν μου έχει παρουσιασθεί κανένα πρόβλημα ούτε με ασθένειες αλλά ούτε με τις μετρήσεις.
Ένα βασικό είναι λίγο τάισμα στην αρχή γιατί τα χρυσόψαρα είναι πολύ ρυπογόνα και ανεβάζουν την αμμωνία στα ύψη (1 φορά τη μέρα με 1-2 νιφάδες ανά ψάρι είναι μια χαρά).
Ελπίζω όλα να πάνε καλά και σε σένα και να φτιάξεις ένα όμορφο και προπάντων υγιές ενυδρείο για σένα και τα ψαράκια σου!!!
..........
Πολλές πληροφορίες για ότι αφορά τα χρυσόψαρα και τα ενυδρεία τους θα βρεις εδώ
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,01435 seconds with 10 queries