Καλημέρα σας πριν λίγο καιρό πήρε κι εγώ τον eliwell 915 στη γνωστή τιμούλα του, περίπου 50 ευρώ μαζί με το πλαστικό αισθητήρα. Να πω εδώ ότι γνωστή μεγάλη κούριερ(Acs) που μου τον παρέδωσε φρόντισε να προσθέσει ένα αξιοσέβαστο ποσόν περί τα 16 ευρώ για τα μεταφορικά και για την αντικαταβολή. Στην ερώτηση μου γιατί υπάρχει επιβάρυνση 4 ευρώ για την αντικαταβολή η «αποστομωτική» απάντηση του υπαλλήλου ήταν «στη τράπεζα δεν πληρώνεις προμήθεια όταν κάνεις συναλλαγή;» έχουμε τρελαθεί τελείως…
Λοιπόν έχω κάνει τη συνδεσμολογία και για την ώρα τον δοκιμάζω εκτός νερού για να δω πως θα τον ρυθμίσω.
Το πρώτο που διαπίστωσα είναι ότι το θερμόμετρο του εκτός νερού είναι αρκετά ακριβές. Το συγκρίνω με θερμόμετρο υδραργύρου ενυδρειακό. Εκτός νερού κι αυτό φυσικά. Ο eliwell τσιμπάει λίγο προς τα πάνω, λιγότερο από 0.5C.
Επειδή βλέπω ότι οι δυνατότητες ρυθμισης σε παραμέτρους είναι πολλές θα ήθελα παρακαλώ να μου πείτε εσείς που τον έχετε δουλέψει κάποιο διάστημα ποιες από της ρυθμίσεις χρειάζονται. Να σημειώσω εδώ ότι τον έχω συνδέσει με δύο ανεμιστηράκια 220V. Θερμαντήρα δεν θα συνδέσω.
Μετά από κάποιους πειραματισμούς έχω ρυθμίσει να ξεκινάνε τα ανεμιστηράκι στους 28 βαθμούς και να κλείνουν στους 27. πιστεύεται ότι αυτή η διαφορά είναι μεγάλη ?
Να σημειώσω εδώ ότι η χρήσει αφορά θαλασσινό ενυδρείο.
Σας ευχαριστώ.
|