Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 04-06-07, 12:30
Το avatar του χρήστη chemical mac
chemical mac Ο χρήστης chemical mac δεν είναι συνδεδεμένος
algae grower

Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από sofia Εμφάνιση μηνυμάτων
-------------------------
***Επίσης όσον αφορά στο θέμα του άρρωστου χρυσόψαρου θα ήθελα να μου δώσετε τα φώτα σας...Υπάρχει περίπτωση να αναστηθεί??? (αν ναι θα το βγάλουμε Λαζαρίνα καθότι μάλλον για θηλυκό μου μοιάζει, τουλάχιστον κατ'όπως διάβασα στο πως να αναγνωρίζεις τα φύλα των ψαριών). Χρειάζεται να κάνουμε κάτι άλλο εκτός του φαρμάκου κ κάποια βιταμίνης που του ρίχνουμε στο νερό??? Να το θεωρούμε ...παρελθόν???
Μπορείς να βάλεις καμμιά φωτό από το χρυσόψαρο ή να εξηγήσεις τι ακριβώς έχει;
Τα χρυσόψαρα γενιώς είναι ιδιαίτερα ανθεκτικά ψάρια και πεθαίνου ν πολύ δύσκολα (πίστεψε με προσπάθησα πολύ ως αρχάριος). Μήπως η αμμωνία σου είναι σε τρελλά επίπεδα; Αν πάνω στα πτερύγια και στην ουρά του βλέπεις κόκκινες γραμμές έχεις πολύ υψηλές τιμές αμμωνίας. Συχνή αλλαγή νερού (τουλάχιστον 30% μέχρι και δυο φορές την ημέρα). Επίσηςη θερμοκρασία σου ήταν πάρα πολύ υψηλή για ψάρια (30+C = θάνατος). Επιπλέον το να κατεβάσεις τη θερμοκρασία από εκεί που την είχες στους 24 - 26 τόσο απότομα πάλι στρεσάρει το ψάρι πάρα πολύ.
Η δική μου γνώμη είναι καταρχήν να αποφασίσεις τι θέλεις να κάνεις με το ενυδρείο σου (φυτά και χρυσόψαρα δύσκολα ταιριάζουν). Από ότι είδα διαθέτεις και μια γυάλα, ίσως να ήταν καλύετρο αυτή τη στιγμή να μεταφέρεις το ψάρι εκεί (προσπαθώντας να διατηρήσεις μια σταθερή θερμοκρασία και με συχνές αλλαγές νερού) και ακόμα καλύτερα να έδινες τα ψάρια πίσω στο petshop.
Στρώσε το ενυδρείο σου όπως πρέπει χωρίς να αλλάζεις συνέχεια τις συνθήκες (χωρίς ψάρια), αποφάσισε τι ενυδρείο θέλεις να κάνεις (φυτά, τροπικό, κοινωνικό κτλ) και συνέχισε το διάβασμα εδώ μέσα.
Ένα καλό site αποκλειστικά για χρυόψαρα είναι και το goldfish.gr όπου αναφέρει αρκετά πράγματα για τη σωστή διαβίωση και την αντιμετώπιση ασθενειών.
Μιλάω εκ πείρας (ως fish terminator), αν βιάζεσαι για κάτι το μόνο που θα καταφέρεις είναι να σπάνε τα νεύρα σου, να πετάς τα λεφτά σου και τελικά να μην έχεις το αποτέλεσμα που θέλεις. Εγώ μετά από σχεδόν δυο χρόνια και ακόμα μαθαίνω (όπως και πολλοί άλλοι εδώ μέσα φαντάζομαι).
Καώς ήρθες, καλή συνέχεια και όπως είπε κι ένας σοφός με ένα ευχαίλεο και συχνές αλλαγές νερού όλα γίνονται.
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,01466 seconds with 10 queries