Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 31-05-07, 09:12
Το avatar του χρήστη Andreas301
Andreas301 Ο χρήστης Andreas301 δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Προεπιλογή

Φίλε μου
η χρήση του SAFESTART θεωρητικά επιταχύνει το στρώσιμο διότι - σύμφωνα με την Tetra- δεν πρόκειται απλά για βακτηρίδια που δημιουργούν θετικό περιβάλλον ανάπτυξης nitrasomas kai nitrobacter αλλα αυτά τα ίδια τα βακτηρίδια μετατροπής αμμωνίας και NO2 (διατηρώ πάντα τις επιφυλάξεις μου).
Αυτό βέβαια αντικατοπτρίζεται και στην τιμή του σκευάσματος αυτού σε σχέση με άλλα σκευάσματα "βακτηριδίων".
To EASYBalance μπορεί να οδηγήσει σε παραπλανητικές μετρήσεις, είναι ένα προϊόν το οποίο παλαιότερα χρησιμοποιούσα, εδώ και αρκετό καιρό το έχω καταργήσει. Πάντως δεδομένου ότι συμβάλλει στην μείωση των νιτρωδών μπορεί και αυτό να οδηγεί στι ςμετρήσεις που έχεις.
Το θέμα είναι όμως το ενυδρείο σου να είναι ισορροπημένο από μόνο του και όχι με τη χρήση του easybalance.
Το AQUASAFE είναι το ΑΝΤΙΧΛΩΡΙΟ καλά το έβαλες, το λίπασμα plantamin στη φάση αυτή ίσως να σου αναπτύξει άλγη για αυτό με μέτρο.
Το NITRIGON 2 είναι "τροφη" για τα ΒΑΚΤΗΡΙΑ (αντί για αμμωνία ή τροφή ψαριών ή χρυσόψαρα όπως έκανες εσύ δηλαδή).

Νομίζω ότι το ενυδρείο σου είναι πιθανώς στρωμένο δεδομένου ότι χρησιμοποίησες safestart και έβαλες (κακώς κατά τη γνώμη μου) και τα χρυσόψαρα οπότε τάιζες τα βακτήρια κανονικά. Θα έλεγα να σταματήσεις την προσθήκη easybalance (για πάντα) να κάνεις και μία αλλαγή νερού 30% και να ξαναπάρεις μετρήσεις μετά από 1-2 μέρες κατά προτίμηση με υγρά τεστ όχι μόνο για την αμμωνία και να μας πεις ξανά που βρίσκεσαι.
Για το θέμα της αεραντλίας έχει συζητηθεί διεξοδικά σε άλλα post.

Φωτογραφίες και video από τα ενυδρεία μου

Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,01365 seconds with 10 queries