Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #10  
Παλιά 29-05-07, 09:44
Το avatar του χρήστη in the pond
in the pond Ο χρήστης in the pond δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB
 
Εγγραφή: 24-05-2007
Περιοχή: ΚΥΠΡΟΣ
Μηνύματα: 3.198
Προεπιλογή

Αφού με παρέπεμψες εδώ για να πω γνώμες...

Είναι γεγονός ότι βρέθηκαν χρυσόψαρα να επιζούν σε εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες. Μην ξεχνάτε (το ξαναλέω) ότι προέρχονται από Κίνα όπου οι καιρικές συνθήκες γενικότερα είναι ακραίες.

Λες δηλαδή ότι:
Φίλτρο δεν είχες και χαίρομαι τώρα ότι γνωρίζεις την χρήση του. Δεν είναι μόνο υπεύθυνο για την καθαριότητα σε τέτοιες περιπτώσεις.

Λες ότι τον χειμώνα υπήρχε πάγος μέχρι και 6 εκ.!!! Εδώ θα πω ότι είσαι πολύ τυχερή και μάλλον θαύμα που δεν έχασες ψάρια, γιατί στην περίπτωση αυτή το κρύο δεν είναι και το μοναδικό πρόβλημα. Όταν παγώσει εντελώς η επιφάνεια τότε τα επικύνδυνα αέρια που παράγονται στο νερό κυρίως από την αποσύνθεση της οργανικής ύλης, δεν βρίσκουν διέξοδο διαφυγής με αποτέλεσμα να είναι θανατηφόρο για τα ψάρια σου.

Ακόμα και οι χαμηλότερες θερμοκρασίες του καλοκαιριού, ακόμα και στη σκιά, θα είναι σίγουρα ψηλότερες από τις υποφερτές για τα ψάρια σου. Το γεγονός ότι η γλάστρα σου ήταν πάνω από το έδαφος, αυτό γινόταν ακόμα ένας παράγοντας ακραίων συνθηκών, χειμώνα-καλοκαίρι.

Πρέπει όμως να παραδεκτείς ότι δεν τους παρείχες και τις καλύτερες συνθήκες διαβίωσης, μάλλον περισσότερο από άγνοια και δεν θέλω σε καμία περίπτωση να περεξηγηθώ γι αυτό.

Χαίρομαι που προχωρείς σε μεγαλύτερη λίμνη. Τα πιο πάνω τα σημειώνω όχι για σένα που τώρα τα έζησες και τα γνωρίζεις, αλλά για φίλους που θέλουν στο μέλλον να προχωρίσουν για λίμνη.
__________________
Το air diffuser, είναι αεραντλία...

Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01507 seconds with 10 queries