Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 28-05-07, 18:56
Το avatar του χρήστη in the pond
in the pond Ο χρήστης in the pond δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB

Περιοχή: ΚΥΠΡΟΣ
Προεπιλογή

Το κουτί έγραφε 56 λίτρα και εγώ έβαλα 45 και γέμισε
Για 4 μέρες όπως μου είχαν πει έβαζα βακτηρίδια και έβαλα μετά τα 2 ψαράκια που είναι εκεί δυο μήνες
Αλλάζω κάθε Παρασκευή το ένα τρίτο
Τα δίνω τροφή έτοιμη φυλλαράκι και από εάν άλλο κουτάκι που είναι σαν στρογγυλές μπίλιες.
Αυτά ξέρω δυστυχώς μόνο/
Αύριο θα πάω να αγοράσω αλάτι να ρίξω γιατί δεν ήξερα ότι θέλουν.
[/quote]

Φίλε Oranda, πήρες γεύση και εσύ δυστυχώς από τον αντιεπαγγελματισμό μερικών Pet shop. Υπάρχουν όμως πολλοί επαγγελματίες στο χώρο και το υπογραμμίζω αυτό.
Φοβάμαι ότι οι ανησυχίες μου επαληθεύονται.
1. Τα 45 λίτρα δεν κάνουν για χρυσόψαρα. Για να στα κάνω πιο λιανά, το κάθε χρυσόψαρο ξεχωριστά απαιτεί 40λίτρα.
2. Το ενυδρείο σου ΈΙΝΑΙ ΑΣΤΡΩΤΟ. Πιστεύω ότι δύσκολα θα γλητώσουν τα ψαράκια σου. Πρέπει να ξεκινήσεις άμεσα συχνές αλλαγές νερού, προσθέτοντας πάντα μέσα την απαραίτητη ποσότητα αντιχλωρίου. Το νερό που πρέπει να προσθέτεις μέσα πρέπει να έχει θερμοκρασία παραπλήσια του ενυδρείου σου, γιατί μιλάμε για πολύ λίγα λίτρα.
3. Τα χρυσόψαρα ονομάζονται κρύου νερού οπότε δεν χρησιμοποιούμε θερμάστρα. Πόσους βαθμούς κελσίου τα τα έχεις?
4. Το αλάτι όντως θα βοηθήσει αλλά φίλε μου εγώ στη θέση σου θα έδινα πίσω τα χρυσόψαρα και θα έπαιρνα ψάρια για τα λίτρα του ενυδρείου σου ή θα έπαιρνα μεγαλύτερο ενυδρείο.
-------------------------
Α! Κάτι ακόμα που είναι βασικό. Πρέπει να αγοράσεις υγρά τεστ για τα ακόλουθα:
ΝΗ3 (αμμωνία)
ΝΟ2 (Νιτρώδη)
ΡΗ (Σκληρώτητα νερού)
ΚΗ (Ανθρακική σκληρώτητα νερού)
GH (Γενική σκληρώτητα νερού)

Να έχεις υπόψην σου ότι τα ΝΟ2 και ΝΗ3 πρέπει στις μετρήσεις που θα κάνεις να είναι 0 (μηδέν).

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη in the pond : 28-05-07 στις 18:56 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,01430 seconds with 10 queries