Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #16  
Παλιά 04-05-07, 09:28
Giorgos Ο χρήστης Giorgos δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB
 
Εγγραφή: 14-12-2002
Περιοχή: Κορυδαλλός
Μηνύματα: 3.496
Προεπιλογή

Είναι σύνηθες στις κιχλίδες όταν υπάρχει έλλειψη αρσενικού (πχ. μπορείς να έχεις δύο ψάρια και να είναι και τα δύο θηλυκά), η μία από τις δύο θηλυκές να αναλαμβάνει το "ρόλο" του αρσενικού για τη γονιμοποίηση των αυγών. Γι' αυτό το λόγο γράφω το παρακάτω:
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Giorgos Εμφάνιση μηνυμάτων
Κάτι που πρέπει να προσέξεις είναι οι γονείς να είναι του αντίθετου φύλου...
Καλό είναι να τα παρατηρήσεις την επόμενη φορά για να είσαι σίγουρος ότι πραγματικά έχεις ζευγάρι.

Όσον αφορά την άλλη σου ερώτηση, το ιδανικό είναι να αφήσεις τα αυγά με τους γονείς (χωρίς φάρμακα και αεραντλίες) και αυτοί να τα εκκολάψουν και στη συνέχεια να μεγαλώσουν το γόνο. Αν δεις κάποιο από τα δύο να τρώνε τα αυγά, δεν χάθηκε ο κόσμος να τα αφήσεις. Με τον καιρό οι γονείς θα αποκτήσουν εμπειρία και κάποια στιγμή θα καταφέρουν να μεγαλώσουν τα μικρά τους.

Βέβαια, αν απομακρύνεις τα αυγά μπορείς να πετύχεις πολύ μεγαλύτερο ποσοστό επιβίωσης γόνου. Όμως δεν είναι ο φυσικός τρόπος. Είναι μια λύση αν οι γονείς μονίμως τρώνε τα αυγά τους. Σε αυτή την περίπτωση εκκόλαψης των αυγών, θα χρειαστείς να προσθέσεις στη δεξαμενή που θα βρίσκονται τα αυγά λίγο μπλε του μεθυλαινίου και μια αεραντλία ώστε να "αερίζει" τα αυγά και να "γυρνάει" το νερό.
__________________
Πέταλο
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01924 seconds with 10 queries