Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #3  
Παλιά 29-04-07, 14:38
Το avatar του χρήστη Blanch
Blanch Ο χρήστης Blanch δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB
 
Εγγραφή: 18-07-2005
Περιοχή: Αθήνα
Μηνύματα: 775
Προεπιλογή

Καλώς ήρθες yiannisnik!

Tα δύο χρυσόψαρα στα 45 λίτρα είναι πολλά αν αποφασίσεις να τα κρατήσεις και στο μέλλον θα χρειαστείς μεγαλύτερο ενυδρείο.

Τα τιγράκια (barbus tetrazona-κάνε ένα search για να δεις φωτό και να σιγουρευτείς ότι είναι αυτό το είδος) σε καμία περίπτωση δεν ταιριάζουν με χρυσόψαρα όπως θα διαπίστωσες και μόνος σου. Με τα χρυσόψαρα εξάλλου δεν ταιριάζει στο ίδιο ενυδρείο κανένα είδος τροπικού ψαριού.

Επίσης τα τιγράκια θέλουν περισσότερα λίτρα από αυτά του ενυδρείου σου, γιατί είναι πολύ κινητικά και παρουσιάζουν επιθετική συμπεριφορά (fin nippers) απέναντι σε φιλήσυχα ψαράκια με μακριά πτερύγια ή ακόμα και μεταξύ τους όταν βρίσκονται σε περιορισμένο χώρο. Είναι προτιμότερο να ζουν σε ομάδα τουλάχιστο έξι ατόμων, οπότε σε τόσο μικρό ενυδρείο δε θα είναι καλά.

Τα χρυσόψαρα δε μπορούν να παραμείνουν στη γυάλα και θα πρέπει, κατά τη γνώμη μου, να τα επιστρέψεις στο ενυδρείο δίνοντας πίσω τα τιγράκια, μέχρι να αποφασίσεις τί θα κάνεις τελικά.

Σημαντικό είναι να γίνουν μετρήσεις αμμωνίας ΝΗ3/ΝΗ4, νιτρωδών ΝΟ2 και νιτρικών ΝΟ3 για να δούμε κατά πόσο είναι στρωμένο το ενυδρείο σου.
__________________
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01421 seconds with 10 queries