Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #17  
Παλιά 28-04-07, 08:44
Το avatar του χρήστη mmbuna
mmbuna Ο χρήστης mmbuna δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 25-04-2004
Περιοχή: Άγιος Στέφανος
Μηνύματα: 402
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην mmbuna Αποστολή μηνύματος μέσω Yahoo στον/στην mmbuna
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Nightfall Εμφάνιση μηνυμάτων
Παντως στην υπέροχη λίστα που έδωσε ο mmbuna τα socolofi τα έχει στα ποιο εύκολα ψάρια για malawi ενυδρείο.

http://www.cichlid-forum.com/profile...ies.php?id=919

Αλήθεια όλα αυτά τα είδη τα βρίσκουμε στην Ελλάδα ή μόνο πολύ μικρή επιλογή ?
Μερικές παρατηρήσεις εδώ.

1) Στην λίστα, ο βαθμός δυσκολίας κάθε ψαριού αναφαίρετε στο είδος αυτό καθαυτό και όχι στην συνύπαρξη του με άλλα είδη.


2) Τα socolofi (αν σκεφτεσαι τα γαλαζια) και τα acei είναι αρκετά κοντα σε χρωματισμούς (και τα 2 γαλάζια), και κατα την γνώμη μου θα έχεις υβριδισμούς σε βάθος χρόνου.


3) Η λίστα αυτή που σου έδωσα είναι μερικά μόνο από τα mbuna, και φυσικά δεν έρχεται όλη Ελλάδα! Μακάρι να τα έφερναν όλα τα είδη εδώ. Ακόμα και όταν κάνουν καμμια εισαγωγή της προκοπής, τα φέρνουν μικρά με αποτέλεσμα να χρειάζεσαι μήνες, αρκετά ταξίδια στο petshop σου, και αρκετή διαπραγμάτευση για να καταλήξεις με χαρέμι στις αναλογίες που πρέπει. ΠΧ έφερε φίλος ενήλικα Pseudotropheus crabro που του είχα ζητήσει και ήταν όλα (και τα 8 αρσενικά)!!! Αντε βρές θυληκά τώρα....


4) Τα 10-15 Demasoni σε 400 λίτρα με άλλα 2 είδη, άσχετο με το αν τα άλλα ήδη γίνονται διπλάσια η ακόμα και εξαπλάσια απο τα Demasoni, είναι παρατραβηγμένο! Στα mbuna, 9 στις 10, το τελικό -ενήλικο- μέγεθος του κάθε είδους ΔΕΝ είναι απαραίτητα συνδεδεμένο μα τον τσαμπουκά τους και την αντοχή τους.


5) Επειδή σε βλέπω να 'ψάχνεσε' για ριγέ ψάρια (και δεν σε κακολογώ), αντί για τα τερατάκια τα demasoni δεν κοιτάς τα Labidochromis Mbamba ή ακόμα τα Cynotilapia Afra? Δοκιμασμένα (από εμένα) τσαμπουκαλεύονται αρκετά μεταξύ τους (γιαυτό, θα θέλεις 1 αρσενικό και 5-6 θυληκά για να είσαι safe) αλλά ελάχιστα ενοχλούν τα Caeruleus τα Iodotropheus και τα Acei.

Labidochromis Caeruleus
Pseudotropheus Acei
Iodotropheus Sprengerae
&
Labidochromis Mbamba ή Cynotilapia Afra

Πολύ όμορφοι συνδιασμοί χρωμάτων (κατ'εμέ πάντα), αρκετά ταιριασμένοι χαρακτήρες, ίδιες περιβαντολογικές και διατροφικές απαιτήσεις. Αν και δεν θα έβαζα άλλο είδος μέσα, έτσι θα έχεις και λίγο χώρο για να παίξεις με τα αρσενικά/θυληκά μέχρι να σου βγούνε τα χαρέμια σου σωστά.
__________________
eLearning Industry Learn all about Corporate eLearning


Γιάννης
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01638 seconds with 10 queries