Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 19-04-07, 00:19
Το avatar του χρήστη geokary
geokary Ο χρήστης geokary δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Λάρισα
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην geokary
Προεπιλογή

Ευχαριστώ πολύ για τις παρατηρήσεις σου. Το ξέρω ότι είναι σχεδόν άδειο, έχω σκοπό να προσθέσω κι άλλα ξύλα και φυτά. Δυστυχώς στη Λάρισα δε βρίσκω εύκολα ό,τι φυτά ζητώ, ούτε τα λιπάσματα που θέλω.
Έχω μόνο εσωτερικό φίλτρο, το Bluwave 07, 900 lt/h με 4 διαμερίσματα: μπλε σφουγγάρια στην είσοδο, 1 με μακαρόνι, 1 με μπάλλες και το τελευταίο είχε σφουγγάρι εμποτισμένο με άνθρακα, το οποίο έχω βγάλει και έχω βάλει τύρφη.
Πρόσφατα έβαλα DIY CO2, χωρίς μετρητή φυσαλίδων, που καταλήγει μέσα σε ένα κομμάτι σφουγγαριού (για διάχυση). Σκέφτομαι να κατασκευάσω μετρητή και διαχυτήρα. Επίσης πρέπει να προσθέσω ότι έχω σταματήσει τη χρήση της αερόπετρας, που φαίνεται στη φωτο.
Νερό χρησιμοποιώ από τη βρύση φιλτραρισμένο με ενεργό άνθρακα (έχει διαφορά από το μη φιλτραρισμένο, τουλάχιστον στη γεύση) και αλλάζω 25-30% ανά 10 ημέρες.
Κάποιες μετρήσεις: pH=6,8 ΚΗ=4 ΝΗ3=0, τα υπόλοιπα μου έχουν τελειώσει (είχα sticks).
Για φυτά που επιπλέουν, μιας και το αναφέρεις, η riccia fluitans είναι εύκολο φυτό;
Επειδή δεν έχω χρόνο για συχνότερες και μεγαλύτερες αλλάγές νερού, θα ήταν καλή ιδέα το ceratophyllum demersum που απορροφά τα νιτρικά;
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,01240 seconds with 10 queries