Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #3  
Παλιά 14-04-07, 11:30
Giorgos Ο χρήστης Giorgos δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB
 
Εγγραφή: 14-12-2002
Περιοχή: Κορυδαλλός
Μηνύματα: 3.496
Προεπιλογή

Καλή σου μέρα.

Η συχνότητα των αλλαγών νερού εξαρτάται κυρίως από την ιχθυοφόρτιση που έχει το ενυδρείο σου (δηλαδή πόσα ψάρια σε πόσα λίτρα). Ένας γενικός κανόνας που πέφτει ισχύει στο 99% των περιπτώσεων είναι μια αλλαγή νερού 30% τουλάχιστον κάθες εβδομάδα. Αν έχεις μεγάλη ιχθυοφόρτιση (δηλαδή πολλά ψάρια σε λίγα λίτρα ή μεγάλα ψάρια σε σχετικά περιορισμένο χώρο), θα πρέπει να γίνονται μεγαλύτερες και συχνότερες αλλαγές νερού.

Πάντα φροντίζουμε η θερμοκρασία του νερού αλλαγής να είναι κοντά στην θερμοκρασία που έχουμε στο ενυδρείο μας. Επίσης, προσθέτουμε υποχρεωτικά αποχλωριωτικό (ή αλλιώς αντιχλώριο) για την ποσότητα νερού που αλλάζουμε.

Το καθάρισμα του φίλτρου εξαρτάται από τον τύπο του φίλτρου. ΠΟΤΕ δεν το καθαρίζουμε με νερό βρύσης (χρησιμοποιούμε το παλιό νερό που αφαιρούμε από το ενυδρείο) και ΠΟΤΕ δεν το κάνουμε "καινούριο" από το καθάρισμα.

Αν έχεις εξωτερικό φίλτρο (canister) ή εσωτερικό "βιολογικό" φίλτρο, ένα καθάρισμα (εννοούμε τα υλικά φίλτρου και τα μηχανικά εξαρτήματα) μια φορά το εξάμηνο είναι αρκετό. Βέβαια, αν έχει υαλοβάμβακα για τελευταίο στάδιο, καλό είναι να αλλάζετε κάθε δεύτερη εβδομάδα.

Αν έχεις εσωτερικό φίλτρο (που μπουκώνει γρήγορα), ένα γρήγορο ξέπλυμα (με παλιό νερό ενυδρείου) όποτε μπουκώνει επαρκεί.

Αν έχεις sump (ξεχωριστό ενυδρείο-φίλτρο), αλλάζεις σταδιακά τα σφουγγάρια και όποια άλλα μηχανικά φίλτρα έχεις όποτε αρχίζουν να μπουκώνουν.

Τέλος, για όλες τις παραπάνω περπτώσεις, ΠΟΤΕ δεν αλλάζουμε ταυτόχρονα όλα τα βιολογικά υλικά του φίλτρου. Πάντα το κάνουμε σταδιακά, αλλάζοντας το 1/3 των βιολογικώ υλικών ανά δύο εβδομάδες.
__________________
Πέταλο
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01517 seconds with 10 queries