Οντως το
Altolamprologus sp. compressiceps 'shell' δέν θεωρείται εύκολο ψάρι ούτε για αναπαραγωγή ούτε για την αρμονική διαβίωση του ζευγαριού.
Το πρόβλημα σε ενα τέτοιο ενυδρείο νομίζω θα το έχουν τα μικρά compressiceps 'shell' γιατί μάλλον θα γίνουν λιχουδιά του αρσενικού.
Απο κεί και πέρα νομίζω οτί τα multi δέν θα έχουν κανένα πρόβλημα με την διαβίωση τών μικρών τους(σίγουρα μπορεί να έχουν κάποιες απώλειες απο της ορέξεις του shell αλλά αυτό μπορεί να βοηθήσει επίσης να κοντρολαριστεί το μέγεθος της αποικίας τους), γιατί εκτός απο την προστατευτικότητα που θα επιδείξουν παρατήρησα στο ενυδρείο μου ότι έχουν φτιάξει κάποια υπόγεια περάσματα(αν μπορώ να το πώ έτσι).
Δηλαδή οι δύο θυληκές πρίν γεννήσουν έσκαψαν δύο μεγάλους κρατήρες με συνέπεια να πέσουν μέσα περίπου 7-8 κοχύλια(το ένα πάνω στο άλλο).
Τώρα που τα μικρά τους κυκλοφορούν όταν χτυπάει ο συναγερμός αυτά εξαφανίζονται κάτω απο τα κοχύλια(και όχι μέσα όπου θα μπορούν να κινδυνεύουν επίσης) και εξαφανίζονται πρός άγνωστη κατεύθυνση.
Αρα έχουν αναπτύξη έναν μηχανισμό που μπορεί να τους κάνει αόρατους προς τους φυσικούς εχθρους,και τους δίνει το δικαίωμα να επιβιώνουν και στην φύση όντας η μικρότερη κιχλίδα του κόσμου.
Επίσης υπάρχουν και παραδείγματα επιτυχημένη διαβίωσης αυτόν των δύο ειδών σ αυτά τα λίτρα περίπου και απο διακεκριμένους χομπίστες της κιχλίδας(στης χώρες τους τουλάχιστον).
http://www.destin-tanganyika.com/Art...c_conchyli.htm
Τώρα επιλογή του ψαριού και μετά της διακόσμησης με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο γιατι το ρητό κιχλίδα=πέτρες δέν ισχύει για όλους.