Ανδρέα καλημέρα και καλώς ήρθες στο φόρουμ... Έχω μείνει άφωνος με τη περίπτωση αυτή, αίσχος δηλαδή ποιός άφησε αυτό το ενυδρείο στο έλεος του θεού???
ΜΠΡΑΒΟ σου που αποφάσισες να του ξαναδώσεις ζωή

Απο ό,τι βλέπω είναι μεγάλο ενυδρείο και με υπομονή μπορείς σιγά σιγά να το κάνεις πολύ όμορφο... Λοιπόν πρώτα απ'όλα βάλτο στη θέση(στο γραφείο σου) όπου και θα μείνει, μετά καθάρισε σιγά σιγά την άλγη από τα σημεία που είναι εύκολο(τζάμια σωλήνες κλπ), τώρα για τις πέτρες(εγώ θα τις άλλαζα, προτιμώ φυσικές πέτρες στο ενυδρείο και το ίδιο συνιστώ να κάνεις κι εσύ) μπορείς να τις αφήσεις και σιγά σιγά θα φύγει η άλγη με την αλλαγή που θα του κάνεις, το καθαρό νερό, τις σωστές ώρες φωτισμού(να υποθέσω πως δεν είχε στάνταρ ώρες φωτισμού ημερεσίως ε?) ή αλλιώς να τις βγάλεις, να τις καθαρίσεις, να τις πλύνεις καλά και να τις ξανατοποθετήσεις στο ενυδρείο. Βλέπω πως και το χαλίκι είναι μέσα στην άλγη, εγώ προσωπικά θα έβγαζα τα ψάρια(μπορεί να τα φιλοξενήσει κάποιο πετ σοπ για λίγες μέρες), θα άδειαζα το ενυδρείο, όλα πλύσιμο απο την αρχή και ξανά μέσα ώστε να άλλαζε όλη η όψη του ενυδρείου, μετά "μπόλιασμα" με υλικό από κάποιο δουλεμένο φίλτρο και ξανά τα ψάρια μέσα. Αν δε θέλεις/μπορείς να κάνεις όλο αυτό καθάρισε όσο το δυνατόν περισσότερο το ενυδρείο και αντικατέστησε το πάνω μέρος του χαλικιού με καινούριο φυσικό χαλίκι, πιο ψιλό από αυτό που ήδη έχει. Βγάλε και αυτή την αντιαισθητική αφίσα και άστο σκέτο αν θα το βάλεις σε σημείο που να "χαζεύεται" από όλες τις πλευρές, αλλιώς αν η πίσω του πλευρά βρίσκει σε τοίχο βάλε μια μονόχρωμη αφίσα, κατά προτίμιση μαύρη! Φτιάξε σωστή θερμοκρασία, κάνε μετρήσεις αμμωνίας no2 no3 ph kh κλπ για να δούμε "τι τραβάνε" τα ψάρια και να τα ξαναφέρεις στα σωστά επίπεδα...

Τώρα για τη δίαιτα των ψαριών ξεκίνα σιγά σιγά να τα ταΐζεις 2-3 φορές απο λίγο τη μέρα νομίζω είναι καλά και σίγουρα θα το εκτιμήσουν, όσο για προληπτική θεραπεία αν τα ψάρια δείχνουν καλά προχώρα έτσι και βλέπουμε, αν όχι πες μας τυχόν σημάδια πάνω τους ή παράξενες συμπεριφορές κλπ.
ΥΓ: Επίσης κάτι άλλο από αισθητικής πλευράς θα ήταν να έβαφες το ξύλο του ενυδρείου σε κάτι σκουρόχρωμο πχ μαύρο βερνίκι, ή έστω κάτι ανάλογο με το χρώμα του γραφείου σου, θα έδειχνε φανταστικό, αν αποφασίσεις να το κάνεις με ένα ψιλό γυαλόχαρτο τρίψε καλά την επιφάνεια του ξύλου και πέρνα απο πάνω το χρώμα που θες, κάτι σε βερνίκι για να μη χαθεί και το "ανάγλυφο" του ξύλου, αφήνεις να στεγνώσει καλά ξανατρίβεις ελαφρά και ξαναπερνάς δεύτερη στρώση, 2-3 στρώσεις είναι καλά... ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ φίλε μου και περιμένουμε νέα και φωτογραφίες, ΜΠΡΑΒΟ σου και πάλι που αποφάσισες να φροντίσεις γι'αυτά τα "παρατημένα" ψαράκια!!!