Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #9  
Παλιά 20-02-07, 15:14
Το avatar του χρήστη Gorgi
Gorgi Ο χρήστης Gorgi δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 14-07-2004
Περιοχή: Αθηνα - Εξάρχεια
Μηνύματα: 287
Προεπιλογή

[quote=accnt;155925] Αν δεν έχεις sump πρέπει ένα φίλτρο σου να το κάνεις χημικό με αντιφώσφορο και άνθρακα. [/quote]

Επειδη δουλευω το MCE 600 πανω απο χρονο θελω να πω οτι μπορει ανετα να βαλει τα χημικα υλικα (ανθρακα ή/και αντιφωσφορο) μεσα στο σκιμερ. Εγω τα εχω βαλει σε καλτσα και μου δουλευει μια χαρα. Η Deltec μαλιστα δινει και ενα optional media box με ~30€ το οποιο πρεπει να χωραει ~500 γρ. υλικου κανοντας το ιδιαιτερα χρησιμο για ενυδρεια μεχρι 300-400 λιτρα.

Το μονο που εχω ακουσει (δεν το εχω βιωσει) ειναι για υπερχειλιση του σκιμερ αλλα για να γινει κατι τετοιο ΙΜΗΟ πρεπει να εχουμε βαλει ΠΟΛΥ υλικο στην καλτσα το οποιο με τον καιρο στουμπωνει και εμποδιζει την φυσιολογικη ροη του νερου κανοντας το να ξεχειλισει.

Προσωπικα ειμαι πολυ ευχαριστημενος με το σκιμερακι αυτο (για τα χρηματα που εδωσα) και αν και μου κανει αρκετο θορυβο (σε αυτο μπορει να φταιει το δικο μου setup) μπορω να το προτεινω ανεπιφυλακτα για ενα reef ενυδρειο με μετριο βιοφορτιο μεχρι 300 λιτρα.
Απλα ειναι απο τα σκιμερ που οσο το καθαριζεις τοσο καλυτερα αποδιδει (σε αντιθεση με το remora π.χ.) και σε εμενα το μηνιαιο καθαρισμα βοηθαει το σκιμερ να λειτουργει κοντα στο μεγιστο της αποδοσης του.

ΗΤΗ

__________________
Γιώργος




Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01902 seconds with 10 queries