Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 18-02-07, 15:08
Το avatar του χρήστη CASPER
CASPER Ο χρήστης CASPER δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: ΑΛΙΜΟΣ
Lightbulb

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από fitilakias Εμφάνιση μηνυμάτων
απ το λιγο που ξερω δεν μπορω να καταλαβω αυτες τις μετρησεις.....το ιδιο κ στα πετ σοπ.δεν ξερω κανενα να κανει μετρησεις.για ποιο λογο ειναι τοσο απαραιτητες αυτες οι διαδικασιες?
Κατ'αρχήν καλησπέρα....

Τα ψάρια στα petshop, δεν είναι εκεί με την προοπτική να μείνουν για χρόνια.
Μένουν για λίγο μέχρι να πουληθούν σε κάποιον. Αρα δεν είναι το ίδιο σαν να μιλάμε για το δικό μας ενυδρείο.
Στα ενυδρεία που έχουν πολλά petshop σαν "βιτρίνα", με ψάρια δικά τους, οι περισσότεροι κάνουν μετρήσεις κανονικά.

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από fitilakias Εμφάνιση μηνυμάτων
δηλαδη ενα χρονο εχω αυτα τα ψαρια κ ζουν κανονικοτατα.
Σε αυτό θα πω κάτι, όχι φυσικά σαν ειδική, απλά τη δική μου "εμπειρία":

Το 2003, πήρα ένα 160άρι το οποία έγινε ένα κοινωνικό, φυτεμένο ενυδρείο. Για περισσότερο από ένα χρόνο, το ενυδρείο λειτουργουσε κανονικότανα, χωρίς κανένα πρόβλημα ούτε στα φυτά, ούτε στα ψάρια.
Ενάμισι χρόνο (και ίσως περισσότερο) μετά, άρχισα να έχω προβλήματα, τα οποία σιγά σιγά γίνονταν και πιο έντονα. Φυσικά δε μπορούσα νά καταλάβω ούτε τι συνέβενε, ούτε το γιατί "έτσι ξαφνικά" το ενυρείο μου έγινε ένα χάλι.
Τώρα βέβαια ξέρω ότι δεν ήταν "ξαφνικά". Ηταν ότι ακριβώς είπε ο Strahos παραπάνω.
Η κατάληξη λοιπόν, ήταν να χάνω σιγά-σιγά ένα ένα τα ψάρια μου, τα φυτά μου να σαπίζουν όλο και περισσότερο, και το ενυδρείο να μετατρέπετε σε "βάλτο".
Που να στραφώ δε είχα, και βέβαια η ....."βοήθεια" από τα μαγαζιά, απότι κατάλαβες, δεν ήταν και πολύ αποτελεσματική. Είχα φτάσει σε σημείο να είμαι έτοιμη να το ξεστήσω και να το χαρίσω.
Μέσα στον πανικό μου, και σαν τελευτεία προσπάθεια, άρχισα να στέλνω mail σε ότι ηλεκτρονική διεύθυνση στην Ελλάδα έβρισκα στο διαδίκτυο, ζητόντας βοήθεια, χωρίς καν να ξέρω αν ο παραλήπτης είναι μαγαζί ή οτιδήποτε άλλο, μπας και κάποιος μου απαντήσει και μπορέσει να με βοηθήσει.
Για καλή μου τύχη, ένα από αυτά τα mail ήταν του συλλόγου, μου συνέστησαν και τη σελίδα του gab, όπου και γράφτηκα αμέσως και ζήτησα βοήθεια.
Με δρομολόγησαν για το τι μετρήσεις να κάνω, αλλαγές νερού κλπ, και έτσι το ενυδρείο μου σώθηκε.
Μου πήρε για να το συνεφέρω κάπως, αρκετούς μήνες, και μου πήρε σχεδόν ένα χρόνο μέχρι να μπορώ να το αποκαλέσω..."το καμάρι μου" όπως λέω και στην υπογραφή μου

Από τότε βέβαια, η αλλαγές νερού και οι μετρήσεις, γίνονται ΤΑΚΤΙΚΟΤΑΤΑ.
Ακόμα και σε καιρούς που δεν είναι καθόλου εύκολο λόγω χρόνου, διάθεσης ή οτιδήποτε άλλο, είναι από τα πράγματα που ποτέ δεν αναβάλλω (όποιος καεί από το χυλό......)
Εκτοτε δεν είχα κανένα πρόβλημα, που να μην μπορώ τουλάχιστο να το αντιμετωπίσω αρκετά εύκολα!

Το ηθικό δίδαγμα: "καλύτερα προλαμβάνειν,γιατί αν δεν προλάβεις, τρέχεις και δε φτάνεις"

Αυτά......
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,01942 seconds with 10 queries