Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 16-02-07, 10:27
Το avatar του χρήστη Kostas G.
Kostas G. Ο χρήστης Kostas G. δεν είναι συνδεδεμένος
Administrator

Περιοχή: Γλυφάδα
Προεπιλογή

Υπάρχουν αρκετές επιλογές,απλά θέλουν ψάξιμο και παραγγελεία οι περισσότερες...
Μερικά άλλα φυτά που μπορείς να βάλεις είναι:Hygrophila guianensis,Ceratopteris pteridoides(ή pteroides όπως μερικές φορές την καλούν...)Phylanthus fluitans,Heteranthera zosterifolia,Hydrocotyle leucocephala,Saggitaria subulata,Cabomba sp.κ.α.Με όλα αυτά τα φυτά έχω πολύ καλή εμπειρία κάτω από χαμηλό φωτισμό και με σπάνια χρήση λιπασμάτων...Το μόνο πρόβλημα που αντιμετώπισα είναι έλλειψη καλίου καθώς έχω πολύ χαμηλή ιχθυοφόρτιση και δεν έπαιρναν αυτό που τους χρειαζόταν...Η Christmas moss που ανέφερε και η Εύα,τα πάει πολύ καλά και σε χαμηλό φωτισμό και γίνεται όμορφη και εκεί.Μια και ανέφερες για Vallisneria από Νότιο Αμερική,από έρευνα που έχω κάνει(μια και εγώ θέλω μόνο Ν. Αμερικάνικα φυτά στα ενυδρεία μου) μόνο η Vallisneria asiatica έρχεται από Ν. Αμερική...Αν πάντως θες να είσαι σίγουρος,μην βάλεις καμμιά Vallisneria...Υπάρχουν τόσα άλλα όμρφα Ν. Αμερικάνικα φυτά που δεν αξίζει...
Υπάρχουν και άλλα Ν. Αμερικάνικα φυτά χαμηλών σχετικά απαιτήσεων αλλά δεν τα αναφέρω λόγω δυσκολίας στο να τα βρείς μια και δεν τα φέρνουν οι γνωστές εταιρίες υδρόβιων φυτών...
Σχετικά με το Cosmopolitan,μην εμπιστεύεσαι την Tropica στα Cosmopolitan αλλά πάντα κάνε τη δική σου έρευνα μια και έχω βρει αρκετά Cosmopolitan φυτά να έρχονται από όλες τις άλλες ηπείρους αλλά όχι από την Ν. Αμερική...Το ίδιο ισχύει και για το Pantropic...

Page generated in 0,01309 seconds with 10 queries