Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 16-02-07, 10:11
Το avatar του χρήστη lucy
lucy Ο χρήστης lucy δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Δράμα
Προεπιλογή

Επιτέλους η αλλαγή έγινε.
χθές το απόγευμα αναστάτωσα το μικρό μας σπίτι, τράβηξα καναπέδες και τραπέζια και άδειασα το περιεχόμενο του 50λιτρου σε λεκάνες και κουβάδες και βάλαμε το 100λιτρο.

Όλοι βοήθησαν και χάρηκαν (τους κόλησα κι αυτούς )ακόμα και η παστροθοδώρα μας, η μαμά μου, βρήκε (ακόμα) μια ευκαιρία για βαθύ καθάρισμα. Ο πατέρας μου κάθε τόσο φώναζε πως είναι ευκαιρία να τηγανίσουμε τα ψαράκια, για να πειράξει τα εγγόνια του, κι εγώ να φωνάζω στα παιδιά: μακριά από τον κουβά με τα ψάρια, τα τρομάζετε. Σκέτο πανηγύρι!!!!!!!

Και τώρα να σοβαρευτώ. Στην αρχή έβαλα για υπόστρωμα χώμα από μια παλιά άδεια γλάστρα, από την μέση και προς τα πίσω, πάχος 4 cm περίπου. Ακούμπησα επάνω τα φυτά (vallisneria amerikana ή sriralis, nomaphila siamensis και 2 άλλα πλατύφυλλα που δεν τα ξέρω) και σκέπασα τις ρίζες με χαλίκι απλό (ο χαλαζίας μου ήρθε λίγο ακριβός για την τσέπη μου). Τα φυτά elodea densa και cabomba aquatica δεν έχουν ρίζες.

Έβαλα και το υπόλοιπο χαλίκι και στο σημείο που δεν υπάρχει χώμα από κάτω, (από την μέση και μπροστά) φύτεψα τα φυτά με κονδύλους (cryptocorine balansae και cryptocorine wendtii green). 2 ανούμπιες τις έδεσα με μπετονιά σε ξύλο και το έβαλα ανάμεσα στα άλλα φυτά. Το vesicularia sr. christmas το έβαλα πάνω σε ένα κομμάτι φλοιού καρύδας μαζί με το πλέγμα του.

Γέμισα με το νερό του παλιού ενυδρείου και συπλήρωσα με νερό βρύσης, που δυστυχώς δεν έβαλα αντιχλώριο γιατί την τελευταία στιγμή διαπίστωσα ότι δεν είχα. Δεν γέμισα όμως τελείως και θα συμπληρώσω σήμερα με τον σωστό τρόπο.

Περίμενα να ξεθολώσει το νερό και έβαλα τα ψάρια, τα οποία είχαν χάσει σχεδόν τα χρώματά τους!!!!! Πολύ γρήγορα όμως επανήλθαν, με πιό εντυπωσιακά γρήγορη αλλαγή του τίγρη (τιγράκι).
έδειχναν πολύ χαρούμενα μόνο που το μπλέ γκουράμι άρχισε ξανά στο κυνηγητό το πορτοκαλί γκουράμι.

Ποιά η γνώμη σας για τις ενέργειές μου; Υπόσχομαι φωτό σχετικά σύντομα.

«...όταν μια πόρτα στη ζωή κλείνει, μια άλλη ανοίγει. Ευτυχισμένος θα είναι ο άνθρωπος που δεν θα σταθεί να κλαίει μπροστά στην κλειστή πόρτα, αλλά θα ψάξει να βρει την ανοικτή και να ευτυχήσει
[B]Helen Keller

[
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,01642 seconds with 10 queries