Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από steady
σημερα μετρησα τη σκληροτητα του ενυδριου μου που εχει νερο απο χθες!εξεπλαγειν αφου η γενικη σκληροτητα ηταν μονο 7 ενω το νερο της βρυσης εχει 8  !μεσα εχω 28κιλα moonstone σε 100λιτρα με 20 κιλα χαλαζιακη αμμο το ξερω οτι δεν ειναι πλεον καταληλη αλλα περιμενα με τις πετρες να ανεβει μεχρι το 15 εστω..!εριξα λοιπον 2 κουταλιες της σουπας σοδα και η σκληροτητα δεν μεταβληθηκε καθολου δεν μπορω να σκευτω τι συμβαινει τι λετε?εχω kh 6 και ph καπου στο 7+!
|
Φίλε steady, έχω και εγώ το ίδιο πρόβλημα με σένα, μιας και το νερό ύδρευσης στην Ορεστιάδα, όπου μένω προσωρινά, έχει GH 7 και ΚΗ 10. Η σόδα επηρεάζει αποκλειστικά και μόνο την ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ) και ελαφρώς το ΡΗ λόγω της ήπιας βασικής αντίδρασης της (ιόντα διττανθρακικού). Αν θέλεις να αυξήσεις GH πρέπει να προσθέσεις διαλυτά άλατα ασβεστίου ή μαγνησίου. Πρακτικά πως γίνεται; Αγοράζεις από το εμπόριο πρόσθετο ασβεστίου (κατά προτίμηση σε υγρή μορφή) για θαλασσινά ενυδρεία (όπου χρησιμοποιείται κυρίως για την ανάπτυξη του εξωσκελετού των ασπόνδυλων). Εγώ έχω το concetrated liquid Calcium της Kent Marine και διαπίστωσα ότι 5 ml από αυτό ανεβάζουν το GH κατά μία περίπου μονάδα σε 100 lt νερού. Πρακτική, οικονομική και ταχεία αύξηση της GH!!