Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από nikman
Τώρα το ποτηράκι το έχω με την υπερχείλιση από τα δεξιά και εφαρμόζει στην οπή που υπάρχει μέχρι κάτω. Αν τo σταθεροποιήσω ποιο πάνω θα είναι καλύτερα ;
|
Οσο πιο ψηλα ειναι το ποτηρακι , τοσο πιο dry skimming θα εχεις . Κατα πολλους , αυτο ειναι και το επιθυμητο.Δηλαδη στο ποτηρακι θα εχεις πιο λιγο αφρο αλλα ''καλυτερης'' ποιοτητας ενω , με το ποτηρακι τερμα κατω θα εχεις wet skimming οπου μαζι με τα καταλοιπα εξαγεις και λιγο νερο απο το ενυδρειο που δεν υπαρχει λογος να βγει. Γιαυτο το λογο , το wet skimming εχει κατηγορηθει οτι προοδευτικα ριχνει την αλατοτητα στο ενυδρειο (ΙΜΟ ειναι λιγο υπερβολικο αυτο)
Προσωπικα εγω , το δουλευω με το ποτηρακι τερμα κατω (οπως εσυ δηλαδη) και με την βανα του αερα εντελως ανοιχτη ....ειμαι ικανοποιημενος με το skimmate που βγαζει κατα αυτον τον τροπο οποτε δεν το ψαχνω παραπανω.Προτιμω το wet skimming γιατι νομιζω οτι η αποβολη των οργανικων ειναι πιο γρηγορη και επισης , το σκιμερ λειτουργει και σαν μηχανικο φιλτρο αφου οσο πιο χαμηλα ειναι το ποτηρι , τοσα περισσοτερα (ελαφρα) στερεα καταλοιπα θα εξαχθουν σε αυτο. Αν θες , βαλτο περιπου στη μεση και αναλογα με το αποτελεσμα , πειραματιζεσαι.
Εδω θα πρεπει να πω , οτι ενα απο τα κακα του να κανεις καλη αρχη με ενα σωστο σκιμερ (οπως εσυ) , ειναι οτι δεν θα μπορεσεις ποτε να δεις τη διαφορα στο ενυδρειο σου πριν και μετα

Οταν με το καλο αρχισεις να βαζεις ψαρια (συντομα απο οτι βλεπω) , θα δεις τι βγαζει το σκιμερακι σου.