έχω το εξείς πρόβλημα με το skimmer ...
έχει έναν διακόπτη ο οποίος ρυθμίζει τον όγκο του νερού που θα περνάει προς φίλτρανση ...
καταρχάς δεν ξέρω γιατί υπάρχει ...
κατά δεύτερον ...
άμα τον γυρίσω στο τέρμα ανοικτό το σκίμερ κάνει τόσο πολύ αφρό (άσπρο ) που γεμίζει το κυπελλάκι με νερό σε 10 λεπτά μέσα ... το πολύ
το θέμα είναι ότι το νερό που μαζεύει δεν δείχνει να έχει κάτι μέσα ... ποίο παχύρρευστο .. άλλο χρώμα ...
απο την άλλη όταν κλείσω ελάχιστα τον διακόπτη ... σταματάει να κάνει αφρό ... αρχικά το θεώρησα λογικό αφού δεν έχω φορτίο .. και ότι ήταν να βγάλει το έβγαλε την πρώτη μέρα ... από την άλλη σήμερα διαπίστωσα ότι έχει πιάσει στην επιφάνεια κάτι σαν λεπτό φιλμ (όπως το λέμε και στου γλυκού .. )
τι να κάνω ...
από την μία άμα το ανοίξω τελείως γεμίζει το κύπελλο μέσα σε 5 λεπτά ..
από την άλλη άμα το κλείσω ελάχιστα σταματάει να κάνει τόσο πολύ αφρό και σήμερα εμφανίστηκε το φιλμ ... συνδέονται με κάποιο τρόπο έτσι δεν είναι ?
ποία η ακριβής λειτουργία του διακόπτη αυτού ???
πσ. δεν έχω πρόβλημα να τον βάλω στο τέρμα και να αδειάζω συνέχεια το κύπελλο ...
αλλά δεν ξέρω τι παίζει με το νερό που βγάζω ... όταν το αναπληρώνω μετά πρέπει να βάζω αλάτι ... δυστυχώς πυκνόμετρο δεν έχω ακόμα ... το περιμένω αύριο ... και έτσι δεν ξέρω την αλατότητα και φοβάμαι μην κάνω τίποτα στραβό ...
Παρεπιπτόντως αν αυτό βοηθάει ..
Νιτρικά 10 με 15 …
Αμμωνία 0

Το ενυδρείο μου ...
1x 250 lt (DIY)- Θάλασσα (REEF)
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Lsourtzo : 12-02-07 στις 17:44
|