Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #41  
Παλιά 10-02-07, 13:45
Το avatar του χρήστη Blanch
Blanch Ο χρήστης Blanch δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB
 
Εγγραφή: 18-07-2005
Περιοχή: Αθήνα
Μηνύματα: 775
Προεπιλογή

Οι περισσότερες ποικιλίες χρυσόψαρων μπορούν να ανεχτούν ένα σχετικά ευρύ φάσμα θερμοκρασιών στο περιβάλλον τους. Είναι όμως προτιμότερο να διατηρούνται σε ένα μέσο όρο 23 με 26 βαθμούς Κελσίου σε ενυδρειακό περιβάλλον. Σε αυτές τις θερμοκρασίες έχουμε κάποια βασικά πλεονεκτήματα.

Διασφαλίζουμε πως σε αυτά τα επίπεδα το νερό διαθέτει αρκετό οξυγόνο, ιδιαίτερα απαραίτητο για τα χρυσόψαρα. Σε μεγαλύτερες θερμοκρασίες μειώνεται το ποσοστό του οξυγόνου.

Εξασφαλίζεται επαρκής λειτουργία των ωφέλιμων βακτηριδίων στο βιολογικό μας φίλτρο, εφόσον οι χαμηλότερες θερμοκρασίες θέτουν σε κίνδυνο την αποδοτικότητά του.

Τα χρυσόψαρα είναι ψυχρόαιμα πλάσματα (ποικιλόθερμα). Αυτές οι θερμοκρασίες εξασφαλίζουν τη σωστή λειτουργία του μεταβολισμού τους και μια φυσική δραστηριότητα.

Οι διαφορετικοί τύποι χρυσόψαρων παρουσιάζουν μια κάποια ιδιαιτερότητα όσον αφορά την προσαρμοστικότητά τους σε θερμοκρασίες. Παράδειγμα, τα ανθεκτικά common, comet, shubunkins και wakins επιβιώνουν χωρίς κανένα πρόβλημα σε λίμνες όπου η επιφάνειά τους έχει καλυφθεί με πάγο. Τα πιο ευαίσθητα oranda, ryukin και ranchu μπορούν να επιβιώσουν στις χαμηλές θερμοκρασίες των λιμνών κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Όμως μειώνεται η πιθανότητα επιβίωσής τους σταδιακά όσο ενηλικιώνονται.

Από την άλλη πλευρά, τα χρυσόψαρα δεν θα βρεθούν φυσιολογικά σε κατάσταση αναπαραγωγής αν δεν υπάρξει μια μεταβολή θερμοκρασίας που να υποδηλώνει την αλλαγή των εποχών, αν και δεν είναι απαραίτητο να υπάρξει τόσο μεγάλη απόκλιση θερμοκρασιών από το πιο ψυχρό κλίμα του χειμώνα στο κλίμα της άνοιξης.

Δεν μιλάμε λοιπόν για απαγορευτικές θερμοκρασίες ούτως ή άλλως, αλλά για μια μέση κατάσταση που εξυπηρετεί τις ανάγκες των ψαριών στα ενυδρεία μας.
__________________
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01520 seconds with 10 queries