Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 07-02-07, 10:57
Το avatar του χρήστη Lsourtzo
Lsourtzo Ο χρήστης Lsourtzo δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Περιστέρι- Αθήνα
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην Lsourtzo
Προεπιλογή

Έχοντας διαβάσει κάποια πραγματάκια κατά καιρούς περί θαλασσινών ενυδρείων πείρα την απόφαση να πάω για fish only επειδή ακριβώς θεωρώ το κόστος και την φροντίδα που χρειάζεται ένα mini reef απαγορευτική για εμένα αυτήν την στιγμή … και βασικότερο ακόμα … θέλω όταν ξεκινάω κάτι καινούριο να δίνω τον απαραίτητο χρόνο στον εαυτό μου να το κάνει σωστά … και το reef πιστεύω ότι είναι καλύτερα να το δοκιμάσεις αφού πρώτα έχεις μάθει τις στοιχειώδεις ανάγκες και διαδικασίες ενός θαλασσινού .

Εχθές καθόμουν και περιεργαζόμουν το ενυδρείο το οποίο προορίζετε για αυτήν την δουλεία … και σκεφτόμουν την περίπτωση του να του προσθέσω ακόμα μία πατέντα στο όλο εγχείρημα … μιας και θα γίνει αναδιάταξη του χορού και επαναπροσαρμογή στις νέες ανάγκες σκέφτηκα να προσθέσω ένα 15 που έχω δίπλα του σαν sump … να του δημιουργήσω μία υπερχείλιση έτσι ώστε τελικά να αυξήσω και τα λίτρα, και το μέγεθος φίλτρανσης με το λιγότερο δυνατό κόστος . έχω είδη αρκετές αντλίες από πρώην εσωτερικά από 400 lt την ώρα μέχρι 1200 που θα τις χρησιμοποιήσω για να ρίχνω το νερό πίσω στο sump … και φυσικά για ισχυρή ανάδευση του εσωτερικού του ενυδρείου που από ότι κατάλαβα είναι πολύ σημαντική στα θαλασσινά !!

Σας παραθέτω σχήμα να μου πείτε γνώμες.

Τώρα στις ερωτήσεις …
Πάω την Παρασκευή να αγοράσω τα πράγματα … τι πρέπει να πάρω αρχικά …
  • Αραγωνήτη, πόσα κιλά ??? Ζωντανό ή όχι ? τι κόστος ?
  • Βράχο να υποθέσω θα πάρω αφού πρώτα θα είναι όλα έτοιμα … μπορώ να τον αγοράσω και να τον βάλω σε ένα βαρέλι να δουλεύει μέχρι να είναι έτοιμο το τανκ (φυσικά με κάποια αντλία νερού ) ?? πόσο βράχο συνολικά ?? πόσο ζωντανό πόσο ανενεργό ?
  • Υλικά φίλτρου ? εδώ παίζει μηχανικό καθάρισμα ??? τι υλικό ??? από ότι κατάλαβα siporax θα πρέπει να βάλω για βιολογικό … να πάρω και μερικά σφουγγάρια για όγκο ??? από χημικό ??? μπορώ να τα βάλω όλα μέσα στο sump μαζί ?? η μέσα στο sump μαζί με το skimmer να βάλω και ένα από τα εσωτερικά μου με μόνο βιολογικό υλικό ?
  • Στο skimmer υπάρχει κάτι που θα πρέπει να προσέξω όταν θα το παίρνω ??κάνα μοντέλο συγκεκριμένο ?
  • θα προτιμούσα η αγορές να γίνουν μόνο μίας … να χρειαστεί αν είναι δυνατών να ξανάπαω στο pet shop μόνο για τα ψαράκια ξανά … αν γίνετε !!
  • ξεχνάω τίποτα από την λίστα ??? κάτι που θα πρέπει να αγοράσω ακόμα ??
  • αλάτι τι να πάρω ??? πόσο ???
thanks και πάλι για την συμβολή σας … φυσικά αν όλα πάνε καλά θα πρέπει να υπάρξει και συνεννόηση για το βιολογικά στρωμένο σφουγγαράκι που λέγαμε !!
Συνημμένα Thumbnails
Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  THALASSINO.jpg
Εμφανίσεις:  438
Μέγεθος:  107,5 KB  

Το ενυδρείο μου ...

1x 250 lt (DIY)- Θάλασσα (REEF)

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Lsourtzo : 07-02-07 στις 12:53
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,01746 seconds with 11 queries