Θέμα: Christmas moss;
Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 07-02-07, 10:36
Το avatar του χρήστη Kostas G.
Kostas G. Ο χρήστης Kostas G. δεν είναι συνδεδεμένος
Administrator

Περιοχή: Γλυφάδα
Προεπιλογή

Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας

leonm,
Με πόση σιγουριά μπορούμε να πούμε πως είναι Christmas moss;Πώς μπορούμε να το βεβαιώσουμε πλήρως οτι είναι Christmas moss και να αποκλείσουμε τελείως το να είναι Java;
Όσο για το πριονίδι,την ξανάφησα να σκεπαστεί με αυτό γιατί απογοητεύτικα και νόμισα πως είναι Java...Με το ζόρι την κράτησα μέσα στο ενυδρείο περιμένοντας λίγο να αναπτυχθεί μπας και δείξει κάτι διαφορετικό...
Άμα τη καθαρίζω κάθε 3 μέρες είναι εντάξη,δε γεμίζει πριονίδι...Αν είναι Christmas θα το κάνω αυτό....
Παρεπιπτόντως δε με νοιάζει να φαίνεται διαφορετική από τη Java ούτε να πυκνώσει για να ομορφύνει...Με νοιάζει απλά να είναι Christmas... Τα υπόλοιπα θα γίνουν μόλις στήσω το ενυδρείο που την προορίζω...

Access,
Πόσο σίγουρος μπορείς να είσαι οτι η moss που έχω είναι Christmas;Πως θα μπορούσαμε να το σιγουρέψουμε πλήρως πως είναι Christmas moss και να μην υπάρχει ουδεμία αμφιβολίας;Υπάρχει κάποιος τρόπος;
Πραγματικά πολύ μεγάλη η διαφορα...Αυτή στο Lowtech δεν αναγνωρίζεται...Αυτό που με κάνει να έχω αμφιβολίες για τη δικιά μου είναι πως όταν αναπτύσσεται προς το πλάι,τα φυλλαράκια της διατάσσονται μόνο δεξιά και αριστερά,κάνοντάς την να είναι επίπεδη από πάνω κάτι που το έχω δει μόνο σε φωτό από Java moss...Το κάνει αυτό και η Christmas;Αυτό που λέω φαίνεται και στη φωτό που έχω βγάλει,που δείχνει τη moss από πάνω...Αν δεις είναι επίπεδη...Ενώ σε όλες τις φωτό Christmas moss που έχω δει,η Christmas έχει διατεταγμένα τα φυλλαράκια προς όλες τις κατευθύνεις,κάπως σαν κυλινδρική βούρτσα...Βέβαια υποθέτω πως οι φωτό αυτές είναι από hightech ενυδρεία...Θα μπορούσες μήπως να φωτογραφίσεις κάποιο κλαδάκι της moss σου που αναπτύσσεται στο πλάι στο lowtech;Πιστεύω θα βοηθούσε πολύ...
Σε ευχαριστώ πολύ για τη προσφοράΑν τελικά δεν βγει Chistmas θα σου ζητήσω...

crazyio,
Το πριονίδι είναι κάτι το αναπόφευκτο αν έχεις ξυλοφάγους pleco και μάλιστα αυτούς που μεγαλώνουν πολύ...Να φανταστείς πάντως οτι όλο αυτό το πριονίδι το κάνει ένας και μόνο pleco και μάλιστα που είναι μόλις 12-13 εκατοστά αυτή τη στιγμή:ο L190 μου.Φαντάσου πόση θα κάνει μόλις φτάσει τα 30 εκατοστά...
Αισθητικά ούτε εμένα με ενοχλεί το πριονίδι...Με εκνευρίζει μόνο όταν κάθεται πάνω στα φύλλα φυτών καθώς και όταν βρωμίζει τη moss...Οπουδήποτε αλλού δεν με ενοχλεί...
Και εμένα στο νερό αιωρούνται σωματίδια...Δεν ξέρω αν είναι από τη ξυλόσκονη καθώς απότι παρατηρώ τα περισσότερα μοιάζουν με ρίζες από Lemna minor,κάτι πολύ πιθανόν μιας και έχω άφθονη...Εμένα πολύ σπάνια αναταράσσεται η ξυλόσκονη κατα τη διάρκεια της μέρας καθώς συνήθως βρίσκεται συγκεντρωμένη μόνο πίσω από το spraybar που έχω 4 εκατοστά πάνω από το βυθό του ενυδρείου,οπου υπάρχει παντελής έλλειψη ροής καθώς και μποροστά και πάνω στη moss,μέρη που οι pleco μου δεν πάνε κατα τη διάρκεια της μέρα...Καμιά φορά βέβαια,αν κουνήσει πολύ δυνατά την ουρά του ο Leporacanthicus μου,το ρεύμα νερού που δημιουργεί σηκώνει την ξυλόσκονη που είναι πίσω από το spraybar,αλλά δεν δημιουργεί κάποιο θόλωμα...Παρασέρνεται γρήγορα από τη ροή...
Αυτό που με ενοχλεί με το πριονίδι είναι οτι μου βουλώνει γρήγορα τα φίλτρα με αποτέλεσμα να θέλουν συχνό καθάρισμα...Αυτό βασικά είναι και το αιώνιο πρόβλημα όσων έχουν ξυλοφάγους pleco...Το μόνο είδος φιλτραρίσματος που τα πάει κάπως καλύτερα απ'ότι έχω διαβάσει από τα άλλα είναι το wet/dry.Δεν έχω όμως προσωπική πείρα με αυτά τα φίλτρα και οπότε δεν μπορώ να σου πω αν και κατα πόσο είναι καλύτερα αυτά τα φίλτρα...Στο ενυδρείο πάντως που θα στήσω για των Panaque μου και τους άλλους μεγάλους pleco μου,θα βάλω και wet/dry φίλτρο συν φυσικά και κάποια άλλα...
Τι είδος pleco έχεις και σου κάνει τόση ξυλόσκονη που να σε ενοχλεί;
Αν θέλεις θα μπορούσαμε να το συζητήσουμε αυτό το θέμα πιο εκτενώς σε κάποιο θέμα όμως στην κατηγορία γατόψαρα γιατί εδώ δεν είναι και πολύ κατάλληλο...Επίσης αυτό πιθανώς να ενδιαφέρει κιάλλους και εδώ δεν θα μπορέσουν να το διαβάσουν...

Σε ευχαριστώ εκ των πρωτέρων...
Φιλικά,
-Κωνσταντίνος

Page generated in 0,01946 seconds with 10 queries