Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από GhostShip
Τι εννοείς όμως οτι δε θα το χρειαστώ? Έτσι όπως μου το λες το προιόν δε θα έπρεπε καν να υπάρχει γιατι πολύ απλά δε χρησιμεύει πουθενά :P Γίνε πιο συγκεκριμένος, εννοείς πως δεν είναι καλό σαν προιόν ή κάτι άλλο? Να το αλλάξω με το Stress Zyme? Γιατί για να ολοκληρωθεί ο κύκλος του αζώτου πρέπει να προσθέσω βακτηρίδια στο ενυδρείο τα οποία θα διασπούν την αμμωνία σε νιτρώδη ιόντα και, για να γίνει αυτό πρέπει να προσθέσω στο ενυδρείο βακτηρίδια σε υγρή μορφή όπως το stress zyme(για το οποίο έχω ακούσει τα καλύτερα λόγια) και το cycle της Nutrafin(για το οποίο δεν έχω ακούσει τίποτα και δεν έχω ιδέα, οπότε δε μπορώ να εκφέρω γνώμη...). Τι ακριβώς εννοείς ?...
|
Μαλλον εχεις μπερδεψει καποια πραγματα... Το στρωσιμο του ενυδρειου γινεται με τρεις τροπους (αχετα αν και οι τρεις αφορουν σχεδον την ιδια διαδικασια):
1) Με "μπολιασμα", παιρνοντας δηλαδη μερος του βιολογικου υλικου στρωμενου φιλτρου και τοποθετοντας το στο καινουριο φιλτρο. Αυτος ειναι ο πιο "γρηγορος" τροπος αφου μεταφερεις απευθειας βακτηριδια απο το ενα φιλτρο στο αλλο.
2) Με αμμωνια, προσθετοντας δηλαδη στη στηλη νερου καθημερινα μια ποσοτητα αμμωνιας. Η αμμωνια αποτελει τροφη για τα βακτηριδια τα οποια θα εμφανιστουν στο φιλτρο χωρις να χρειαζεται να προσθεσεις εσυ καποιο απο τα σκευασματα που αναφερεις. Η διαδικασια αυτη διαρκει περιπου ενα μηνα...
3) Με ψαρια, κατι το οποιο δε συνισταται αφου ταλαιπωρειται το/α ψαρι/α που θα αναλαβουν τη "βρωμικη" δουλεια. Αυτος ο τροπος ειναι στην ουσια ο ιδιος με τον 2, απλα ως πηγη αμμωνιας χρησιμοποιουνται τα απεκριματα των ψαριων και η τροφη η οποια δεν καταναλωνεται απο αυτα.
Οποιον τροπο και να διαλεξεις δε χρειαζεσαι τα ετοιμα βακτηριδια. Τα σκευασματα αυτα, συμφωνα με τους παραγωγους τους, επιταγχυνουν την παραπανω διαδικασια, αλλα προσωπικα θεωρω το "φυσικο" τροπο καλυτερο...