καλησπέρα!
μίλησα το πρωι με τον ιδιοκτήτη του καταστήματος, τον ενημερωσα (για αλλη μια φορα) για τα προβλήματα, και του είπα οτι αφενως θέλω να ξαναστήσω το ενυδρείο, αφετέρου οτι πρέπει να φύγουν τα ψάρια απο μέσα. Τον ενημέρωσα οτι αυτά δεν ταιριάζουν μεταξύ τους, ενώ λέγωντας του οτι θέλω να βάλω φυτά μέσα, μου είπε οτι τα ψάρια αυτά δεν μπορούν να μπούν με φυτα...
τελος πάντων, δευτέρα μεσημέρι το ενυδρείο δεν θα έχει ψάρια.
Ερωτήσεις:
1) να αδειάσω το ενυδρείο και να βάλω φρέσκο-καθαρό νερό, η να στρώσω το ήδη υπάρχον?
2) Η αντλία με το φίλτρο, επαρκούν η όχι?απο ότι διάβασα, η αντλία πρέπει να ανακυκλώνει τουλάχιστον 3 φορές το νερό σε μία ώρα, οπότε με καλύπτει.το φίλτρο όμως?
3) Να πλύνω το φίλτρο και να ξεκινήσω απο το μηδέν, η να το κρατήσω ως έχει?
4) το χαλίκι έχει πάνω άλγη.να το καθαρίσω η να το αφήσω έτσι?Υπόψιν, αφού το ενυδρείο δούλευε πάνω απο 2 μήνες, σίγουρα υπάρχουν ακαθαρσίες κάτω απο το χαλίκι...
5) Σχετικά με τα φυτά, πρέπει να μπούν απο την αρχή, η να στρώσω πρώτα το νερό?Κάνει το χαλίκι που έχω, η να βάλω απο κάτω άλλο υπόστρωμα?σκέφτηκα να αγοράσω και το θερμαινόμενο "δάπεδο", για να γίνεται μια ανακύκλωση στο νερό, αφού θα βοηθήσει τα φυτά.
6) Να κρατήσω τον μικρο algae killer, αφού βλέπω οτι κάνει πολυ καλή δουλεία, θα βοηθήσει σε κάτι όσον αφορά τα στρώσιμο?
Για τους χανιώτες, σε ποιό μαγαζί θα βρώ καλά τέστς για το νερό?
αργότερα θα θυμηθώ και άλλα, σιγά σιγά διαβάζω και γεννιούνται οι απορίες...γενικά προτίμησα να το πάρω απο την αρχή, πάει 1 μήνα πίσω, αρκεί να γινει σωστά η δουλείά, γιατι μετά το θάνατο του oscar,συνειδητοποίησα το μέγεθος του προβλήματος
Επίσης ένα τελευταίο, το νερό της περιοχής μου δέν κάνει για ενυδρείο(κάτι μου ανέφερε για σκληρότητα >14) οπότε παίρνω νερό από γειτονική περιοχή, του οποίου το νερό μου είχε πεί οτι είναι ιδανικό (απο την Αγυιά για όσους ξέρουν...)
αντε και καλή αρχή!(πάλι...)
αποριών συνέχεια!
απο οτι κατάλαβα (2 μέρες τώρα δεν κάνω τιποτα άλλο παρα να διαβάζω οσα περισσότερα γίνεται, εχω διαβάσει όλο το tsamisaquarium.gr) ,πρέπει πρώτα να αποφασίσω για τα ψάράκια που θα βάλω, και στην συνέχεια να ξεκινήσω το στρώσιμο. Ρωτάω γιατί, θέλω να βάλω μέσα και φυτά, τα οποία μπαίνουν ανάλογα με τα ψαράκια που θα ζούν μέσα (ωστε να ταιριάζει στο φυσικό περιβάλλον), τα οποία φυτά μπαίνουν πρίν γεμίσει το ενυδρείο.Επίσης, επειδή θέλω να βάλω και πέτρες, κάνουν αυτές που βρίσκονται σε ποταμούς?πώς μπορώ να τις δοκιμάσω?κοντά υπάρχει ποταμός με πεντακάθαρο νερό...
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη netblues : 28-01-07 στις 16:21
|