...Συγχωρήστε με - αρχάριος βλέπετε- αλλα δεν ήταν τελικά ψάρια αυτά που έβλεπα να βγαίνουν από την κοιλιά του ψαριού... Σκ.. ήταν!!
Ετσι αφού αγόρασα και δεύτερο ψάρι για να μην είναι μόνο του το Guppy, το Σάββατο το πρωϊ βρήκα μερικά ψαράκια στο ενυδρείο που ως το απόγευμα είχαν γίνει καμμιά 25αριά... Σμήνος ολόκληρο! Να μου ζήσουν!
Ποιά είναι όμως η μαμα? Μάλλον το νεοφερμένο ψάρι...
Από εκεί και πέρα άρχισαν τα προβλήματα για να μπορέσω να τα κρατήσω σώα. Καταρχήν το φίλτρο δεν ήταν στρωμένο επαρκώς οπότε αναγκάστηκα να βγάλω το σφουγγάρι από το ένα φίλτρο του μεγάλου ενυδρείου και να το βάλω στο μικρό, ελπίζοντας ότι δε θα αποφύγω τα προβλήματα. Εκανα βέβαια και αλλαγή νερού και την προεσευχή μου!!
Σαν να μην έφτανε βέβαια ο αγώνας ενάντια στην αμμωνία εχτές το βράδυ διαπίστωσα πως η πρώτη γκαπίνα είχε αρχίσει να κυνηγά την δεύτερη...Η όλη συμπεριφορά της είχε αρχίσει να γίνεται περίεργη και μου θύμισε τον πανικό που προκάλεσε στα άλλα ψάρια όταν την είχα βάλει πρώτη φορά στο μεγάλο ενυδρείο....
Δυστυχώς δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο - δεν έχω περιθώριο για άλλο ενυδρείο - έτσι σήμερα που θα γυρίσω σκέφτομαο να βάλω ένα τούλι και να την απομονώσω μέσα στο ίδιο το ενυδρείο... τουλάχιστον να μην στρεσσάρονται τα νεογέννητα (αν μέχρι το απόγευμα δεν τα έχει καταβροχθίσει...).
Εχει κανείς καμμιά καλύτερη ιδέα? Αν την θέλει κανείς την χαρίζω..