Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #14  
Παλιά 13-12-06, 07:49
Το avatar του χρήστη netblues
netblues Ο χρήστης netblues δεν είναι συνδεδεμένος
Nada
 
Εγγραφή: 02-05-2004
Περιοχή: ΧΟΛΑΡΓΟΣ
Μηνύματα: 6.302
Προεπιλογή

Μιλαμε για 5 λιτρα ενυδρειο. Οσο μια κατσαρολα για μακαρονια δλδ..
Ειναι πολυ ευκολο να μεταγγισουμε τον μονομαχο σε ενα μικρο ταπερ, χωρις να στρεσαριστει καθόλου. Ειχα καποτε εναν ο οποιος του εβαζα το ταπερ μεσα στο ενυδρειο, εμπαινε μονος του μεσα και μετα εβγαζα το ταπερ.
Στη συνεχεια σκεπαζουμε το ταπερ με μια πετσετα για να μην τρομαζει αλλα και για να μην πηδηξει εξω καταλαθος, αδειαζουμε το χαλικι και συνεχιζουμε το καθαρισμα...
Αφου το περασουμε με ξυδι το ξεπλενουμε καλα κατω απο τη βρυση.
Σε αυτή τη διασταση, ειναι πολυ ευκολο να ριξουμε αρκετο νερό και να φυγει τοσο το ξυδι οσο και τυχον χνουδια απο το πανι/χαρτι κλπ.
Οσο για το ph, το πραγματικα ελαχιστο υπολλειμα που θα μεινει σε συνδιασμο με το ψηλο KH της βρυσης αποκλειεται να εχει την οποιαδηποτε επιπτωση στο ph.
Τωρα για το χαλικι, αν υπαρχει φιλτρακι με λιγο βιολογικο υλικο (πχ στα resun στη θεση του ανθρακα χωραει λιγο substrat..) τοτε εχουμε και λιγη βιολογια διαθεσιμη. Το να το πλενουμε καθε φορα ειναι μαλλον υπερβολη.
Θα ελεγα καθαρισμα του γυαλιου καθε μηνα και το χαλικι καθε τριμηνο και μονο αν εχει λερωσει, για να μην παιδευομαστε κιολας.
Στη συνεχεια βαζουμε νερο με αντιχλωριο στο 1/4 του 5 λιτρου, το φερνουμε σε νορμαλ θερμοκρασια (25 βαθμους) και βαζουμε το ταπερ να επιπλεει μεσα , ωστε να παρει την ιδια θερμοκρασια για κανα μισαωρο. Βυθιζουμε το ταπερ για να απελευθερωθει το ψαρι, και στη συνεχεια προσθετουμε ΑΡΓΑ νερο μεχρι να γεμισει με ενα σωληνακι αεραντλιας και ενα κουβα καπου ψηλοτερα απο το ενυδρειο πχ. (εννοειται οτι εχουμε και θερμοστατη, καθως και ενα παιδικο θερμομετρο μπανιου ωστε να τσεκαρουμε τα νερα.)
Εχει τη βαβουρα του, αλλα ετσι δεν στρεσσαρουμε καθολου το ψαρι.

Προσωπικα δεν θα αντεχα να το κανω συχνοτερα απο τριμηνο.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη netblues : 13-12-06 στις 08:01
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01493 seconds with 10 queries