Λοιπόν έχω μόνο τη λάμπα του ενυδρείου με 30W και από CO2 τίποτα (θέλω να το αποφύγω για αρχή). Σκέφτομαι να βάλω άλλη μια λάμπα 30W ώστε να πάω στα 60W για περίπου 90 λίτρα καθαρά. Ψάχνω να βρω και λεπτόκοκο χαλικάκι που λέμε (χαλαζιακό), αλλά δε βρίσκω πουθενά. Σήμερα μέτρησα και βρήκα NH3=0 , NO2=0 και για να σιγουρευτώ έβαλα και λίγη υγρή αμμωνία (4-5 mg/lt) στο ενυδρείο για να δω αντίδραση, αν όλα πάνε καλά λογικά μέχρι αύριο θα πρέπει να έχω μόνο νιτρικά (μπόλικα), οπότε κάνω αλλαγή νερού και βάζω τα πρώτα ψάρια. Θα ψάξω και για hygrophila polysperma μια και κερατόφυλλο βρήκα μόνο ένα κομματάκι (το οποίο μεγαλώνει καλά).
Ο πίνακας pH/kH κάπου διάβασα ότι δεν ισχύει όταν έχεις ανεβασμένα φωσφωρικά, αν ισχύει πάντως τότε έχω 4mg/lt CO2
"... και πάνω από τις Μοίρες, έστεκε μια θεότητα που ήταν υπεύθυνη τόσο για τις αποφάσεις τους όσο και την εξουσία τους. Η Ειμαρμένη, γνωστή και ως Πεπρωμένο, κόρη του Χάους και της Νύχτας, θεωρούνταν η υπέρτατη Αρχή στον Κόσμο. Οι Μοίρες έπρεπε να υφαίνουν σύμφωνα με τις επιθυμίες της, και οι Θεοί, ακόμα κι ο ίδιος ο Δίας, να συμμορφώνονται με τις εντολές της. Το πλέον σημαντικό σχετικά με την Ειμαρμένη ήταν ότι οι αποφάσεις της δεν παίρνονταν σύμφωνα με τα καπρίτσια της (όπως π.χ. οι αποφάσεις του Δία) ούτε συμπορεύονταν απαραίτητα με την ηθική και τα ήθη. Ήταν αποφάσεις "μαθηματικά" υπολογισμένες που είχαν άμεση σχέση με το αίτιο και το αποτέλεσμα. Δεν πρέπει όμως να συγχέεται με τη Θέμιδα, γνωστή και ως Δικαιοσύνη. Η Ειμαρμένη, ήταν πάνω από όλους και πάνω από όλα”.
|