Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #34  
Παλιά 27-11-06, 14:00
Το avatar του χρήστη jstiva
jstiva Ο χρήστης jstiva δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 27-10-2005
Περιοχή: ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Μηνύματα: 139
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην jstiva
Προεπιλογή

Μετά από όλο αυτό τον καιρό επιτέλους έστρωσε!!!! Ναι έστρωσε!!!!!

Αφού πήγα και πήρα κάμποσο "καφεζούμι" από το ξεπλυμένο σφουγγάρι φίλτρου στρωμένου ενυδρείου μετά από 3 μέρες δεν υπήρχε ίχνος αμμωνίας. Επειδή δεν πίστευα στα μάτια μου ξαναέριξα αμμωνία και σε 24 ώρες δεν υπήρχε τίποτα... Πρόλαβα δε σε κάποια στιγμή και μέτρησα 3 mg/l NO2 και φυσικά υπάρχει μπόλικο ΝΟ3 (περίπου 20-30 mg/l) που σημαίνει ότι ο κύκλος έχει ολοκληρωθεί και το ενυδρείο δουλεύει κανονικά... (χειροκροτήματα... ).
Τί πήγε στραβά τόσο καιρό? Πιθανά κακός αερισμός, υπερβολική συγκέντρωση αμμωνίας ή "άχρηστα" έτοιμα βακτηρίδια...


Πάμε λοιπόν στο επόμενο στάδιο: φυτά και ψάρια...

Εχω ένα ωραιότατο κερατόφυλλο που πήρα από το σύλλογο (και έχει γίνει διπλάσιο από τότε που το πήρα και το διατηρώ σε γυάλα) το οποίο είναι καιρός να βάλω μέσα. Αν το ρίξω απλώς μέσα στο ενυδρείο δεν είναι πιθανό να το τραβήξει το φίλτρο? Θα πρέπει να το δέσω με πετονιά?

Για να μπουν ψάρια θα πρέπει να γίνει μια ολική αλλαγή νερού. Η θερμοκρασία του καινούριου νερού όμως αν είναι χαμηλότερη από αυτή τον 25 βαθμών (που είναι η τρέχουσα θερμοκρασία του ενυδρείου) δεν υπάρχει κίνδυνος να "πεθάνουν" τα βακτηρίδια από θερμοκρασιακό σοκ?
Από την στιγμή που αλλάζω το νερό δεν θα υπάρχει πλεον καθόλου αμμωνία. Πρέπει λοιπόν άμεσα να βάλω ψάρια ώστε με τα περιτώματα τους να "τρέφουν" με αμμωνία τα βακτηρίδια. Πόσο καιρό μπορούν να υπάρξουν τα βακτηρίδια χωρίς νασ υπάρχουν ψάρια και χωρίς να ρίξω αμμωνία?

Τα ψάρια που θα βάλω αρχικά είναι ένα ετοιμόγεννο θηλυκό guppy και κάποιο πλεκόστομο ή γατόψαρο για να καθαρίζει την άλγη. Πιστεύετε ότι είναι σωστή η επιλογή μου? Ακούω τις προτάσεις σας
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,02393 seconds with 10 queries