Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #20  
Παλιά 09-11-06, 23:25
Giorgos Ο χρήστης Giorgos δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB
 
Εγγραφή: 14-12-2002
Περιοχή: Κορυδαλλός
Μηνύματα: 3.496
Προεπιλογή

Καταρχάς καλωσόρισες στην παρέα μας!
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από hvolanis
.....pet shop, ο οποίος μου έδωσε ένα φακελάκι με σκόνη βακτηρίων που διέλυσα σε νερό και έχυσα μέσα στο σφουγγαράκι του φίλτρου μου......Παράλληλα φύτεψα και λίπανα στις ρίζες και στα φύλλα για δύο εβδομάδες χωρίς κανένα άλλο οργανισμό.....Όταν πλέον είδα ότι το φίλτρο είχε πάρει το χαρακτηριστικό χρώμα που δείχνει ότι έχουν εγκατασταθεί σε αυτό βακτήρια αποφάσισα να βάλω και τα κογκολεζάκια ώστε να τελειοποιηθεί το στρώσιμο.
Με τα παραπάνω βήματα, μόνο σωστό στρώσιμο δεν έκανες. Το ότι το φίλτρο πήρε το χαρακτηριστικό χρώμα δε σημαίνει ότι έχει αποκτήσει τα απαραίτητα βακτηρίδια. Πιο συγκεκριμένα, απλά σημαίνει ότι έχει μαζέψει βρώμα... τίποτε άλλο. Δυστυχώς δε σου τα είπε καλά ο καταστηματάρχης.
Στρώσιμο από άλλο ενυδρείο (μπόλιασμα) γίνεται μόνο χρησιμοποιώντας ένα μέρος των φίλτρων που έχει το στρωμένο ενυδρείο και προσθήκη ψαριών εντός 24ωρου... όχι μετά από δύο εβδομάδες!
Αφού έχουν περάσει 3 εβδομάδες που έχεις ψάρια (βοήθησε που κάνεις αλλαγές νερού κάθε εβδομάδα), λογικά το φίλτρο σου είτε θα έχει στρώσει, είτε θα είναι στα τελειώματα.
__________________
Πέταλο
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01419 seconds with 10 queries