Θέμα: Siesta time
Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 01-11-06, 21:25
Το avatar του χρήστη Juan
Juan Ο χρήστης Juan δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Αθήνα
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Apostolis
..... αναζητώντας το "γιατί", μήπως και βρώ και άλλη-καλύτερη μέθοδο... άλλες γνώμες... κλπ...
....
Εγώ είμαι της άποψης που είπα παραπάνω. πολλά είδη άλγης είναι τόσο "γρήγορα" που τα πειράζει ακόμα και η απότομη διαφορά θερμοκρασίας !!
Το κάνω σε ένα μικρό ενυδρείο (μόνο φυτά) και έχω δει αποτελέσματα αλλά δεν μπορώ να πω την θεωρεία του πράγματος..... οπότε Αποστόλη χρειαζόμαστε διάβασμα

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από gsa
Αυτό ακριβώς ισχυρίζεται ο συγγραφέας στο βιβλίο. Για τη μικρή αυτή διακοπή (μέχρι 2 ώρες) τα φυτά συνεχίζουν να φωτοσυνθέτουν (και τρώνε την τροφή της άλγης) ενώ η άλγη αδρανεί (νομίζοντας ότι νύχτωσε).
Αυτό, και πάλι μου 'λέει' ότι η άλγη προσαρμόζεται ταχύτερα, αφού τα φυτά συνεχίζουν με την προηγούμενη κατάσταση, ενώ η άλγη στην καινούργια (αδρανεί).

Πάντως αυτό το τρικ το έχω δοκιμάσει με επιτυχία αλλά δεν το κράτησα για πολύ. Ίσως οι οκτώ μήνες του kastmaniac να είναι μια απόδειξη ότι δεν μπορεί να ζήσει με αυτούς τους ρυθμούς η άλγη , μάλλον..., κάποια είδη άλγης (στην brush algae δεν νομίζω να πιάνει το κόλπο).

Μπορούμε να πούμε ότι αυτό που την καταστρέφει, είναι η αλλαγή της λειτουργίας (on-off) , πράγμα που τα φυτά δεν το καταλαβαίνουν ;

Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,01506 seconds with 10 queries