Ο πιο σωστός τρόπος είναι αυτός που περιγράφει ο Τόλης. Όμως ακόμα κι αν δεν περιμένεις να βγάλει ρίζες, πάλι θα πιάσει.
Πριν το κάνεις αυτό όμως, σιγουρέψου ότι χωράει και δεύτερο... Μην το βλέπεις έτσι μικρό και αθώο... όταν μεγαλώσει γίνεται τέρας! Όταν αλλάξαμε setup και χρειάστηκε να το ξεριζώσουμε, ξηλώθηκε το μισό υπόστρωμα μέχρι να βγει. Βγάζει τεράστιες και πολύ δυνατές ρίζες. Τώρα για να έχουμε το κεφάλι μας (σχετικά) ήσυχο, το έχουμε μέσα σε καλούπι από plexiglass ώστε να περιορίσουμε τις ρίζες όσο γίνεται σε ένα σημείο. (Αν και τελικά δεν νομίζω να χρειαστεί να του αλλάξουμε θέση, αλλά των φρονίμων τα παιδιά...

) Επίσης ψηλώνει πολύ! Κάθε τόσο του βγάζω όλα τα φύλλα εκτός από 1-2 φρέσκα και το αφήνω να ξαναμεγαλώσει απ'την αρχή. Αλλιώς ξεπερνάει άνετα σε ύψος τα 35-37 εκ καθαρού νερού που έχει στη διάθεσή του. Η φωτο με το μαύρο φόντο είναι λίγες μέρες μετά τον "αποκεφαλισμό". Η άλλη είναι λίγο πριν "χτυπήσει ταβάνι". Βέβαια αναπτύσσεται έτσι σε ενυδρείο με πολύ CO2, λιπάσματα και πολύ φως. Σε ενυδρείο χαμηλότερων απαιτήσεων, μένει πιο μικρό ή αργεί να μεγαλώσει τόσο.
__________________
1000lt Tanganyika: Cyphotilapia frontosa, Altolamprologus calvus, Glyptoperichthys gibbiceps, Synodontis decorus, Neolamprologus buescheri, Synodontis petricola "dwarf"
300lt Full planted: Cardinal tetra, Jordanella floridae, Ottos, SAE, Caridina japonica
Betta breeding dripping system: Halfmoon & Plakat
20lt: 1 Betta splendens, 2 Corydoras aeneus, 1 Caridina japonica
Το ψαρο-φωτο-αλμπουμ μου