Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 24-10-06, 20:28
Το avatar του χρήστη CASPER
CASPER Ο χρήστης CASPER δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: ΑΛΙΜΟΣ
Lightbulb

Καλησπέρα
Οταν αποφάσισα να αλλάξω το 160άρι μου, μου είχε γίνει μανία αυτό το ενυδρείο, και το Brilliant της ΜΡ (που είναι στο ίδιο στυλ)!!!
Μου άρεσε (και μου αρέσει) πολύ το τριγωνικό, και γιαυτό και ήταν η πρώτη μου σκέψη για την καινουρια μου αγορά.
Μερικοί φίλοι από εδώ όμως, μου είπαν κάποια πράγματα που δεν τα είχα σκεφτεί, οπότε σου λέω κι εγώ σε σένα όσα θυμάμαι....
Κατ'αρχήν, σκέψου τι είδους ενυδρείο θέλεις έχεις.
Αν αυτό που σου αρέσει είναι ένα ενυδρείο με πολλά φυτά, ίσως να μη σε βολέψει , και γιατί θα έχεις πρόβλημα και με τον φωτισμό -όπως σου είπαν παραπάνω- αλλά και γιατί σε ένα τριγωνικό ενυδρείο δεν είναι τόσο εύκολο να "παίξεις" με το στήσιμο των φυτών σου, όσο είναι σε ένα παραλληλόγραμμο.
Σκέψου κιόλας, ότι θα έχεις μεν "βάθος", αλλά ουσιαστικά το "μήκος" του ενυδρείου σου θα είναι μόνο μπροστά-μπροστά, γιατί μετά στενεύει αρκετά.
Επίσης δε θα σε βολέψει πολύ αν θελήσεις να βάλεις εξωτερικά φίλτρα και παροχή διοξειδίου, γιατί ο χώρος που μπορουν να μπουν αυτά στο έπιπλο του ενυδρείο, είναι προς την μπροστινή πλευρά, ενώ τα καλώδια και οι σωλήνες θα πρέπει να βγαίνουν από την πίσω.
Πιθανόν τώρα να μη σε ενδιαφέρουν αυτά, αλλά σκέψου λίγο αν υπάρχει η πιθανότητα κάποια στιγμή να τα κάνεις. Σίγουρα δεν είναι και το καλύτερο να έχεις ένα ενυδρείο που σε λίγο καιρό που θα θελήσεις (ίσως) κάποια παραπάνω πράγματα , να σου βγάλει την πίστη. Δεν είναι και κάτι που αλλάζεις για ψύλου πήδημα!!
Και κάτι άλλο.... Αν και όταν κάποια στιγμή θελήσεις να το πουλήσεις για οποιοδήποτε λόγο, σίγουρα πολύ πιο εύκολα πουλιέται ένα κλασικό ενυδρείο, παρά ένα τριγωνικό.

Εγώ τελικά δεν το έκανα το βήμα να πάω σε τριγωνικό, και μπορώ να σου πω ότι ποτέ μα ποτέ δεν το μετάνοιωσα (παρά το ότι μου αρέσει πολύ όταν βλέπω τέτοιο κάπου αλλου).

Αυτά που σου λέω βέβαια είναι εντελως θεωρητικά, μια και ποτέ τελικά δεν πήρα τριγωνικό. Και φυσικά δεν ακουμπάω καν το θέμα "ποιότητας" του συγκεκριμένου, γιατί απλά δεν ξέρω. Οπότε κάποιος από τους φίλους εδώ που έχουν τέτοιο ενυδρείο, ας πει αν είναι έτσι όπως τα λέω και στην πράξη...!

Σαφώς, εκτός από τη "βολή" μας, παίζει μεγάλο ρόλο και το γούστο του καθενός. Αλλωστε υπάρχουν πολλοί που έχουν τέτοια ενυδρεία και το καταχαίρονται.
Απλώς ήθελα να σου πω δυο πραγματάκια όπως μου είπαν τότε και μένα, σε περίπτωση που δεν τα έχεις σκεφθεί.

Πάντως ότι και να επιλέξεις, σου εύχομαι καλή αγορά και καλό στήσιμο !!

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη CASPER : 24-10-06 στις 20:33
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,03183 seconds with 10 queries