Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 21-10-06, 13:14
Το avatar του χρήστη Juan
Juan Ο χρήστης Juan δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Αθήνα
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Giorgos
Η τύρφη μπορεί να έχει εντυπωσιακά αποτελέσματα αλλά εξαρτάται από την ποιότητά της και την ποσότητα που χρησιμοποιούμε. Εγώ που κάποτε χρησιμοποιούσα τύρφη (σε συνδυασμό με νερό από ΑΟ) για την αναπαραγωγή άγριων (F0) Apistogramma, προετοίμαζα το νερό σε ένα ξεχωριστό δοχείο (έτσι είχα πάντα σταθερότητα στο ενυδρείο μου - καλό είναι να αποφεύγεται η χρήση τύρφης στο φίλτρο). Αρκετές φορές είχα παρατηρήσει 2 μέρες μετά την προσθήκη καινούριας τύρφης στο νερό του δικτύου, είχε καταφέρει να ρίξει το pH στο 5 (από 7.4 που ήταν το νερό του δικτύου) και τη σκληρότητα σε μη μετρήσιμη τιμή για τα υγρά tests (έπρεπε να χρησιμοποιήσω TDS meter).
Εγώ που την δοκίμασα κάποτε σε 200 λίτρα, έχω την εντύπωση που λέει ο Τάκης.
Νομίζω ότι έχει να κάνει με -πόση τύρφη /για πόσα λίτρα-
Εκτός βέβαια αν προετοιμάζεις το νερό όπως λέει ο Γιώργος και γνωρίζεις τις τιμές (του νερού).

Η καλύτερη λύση που βλέπω είναι να δοκιμάσεις να κρατήσεις μια ρουτίνα τέτοια, που να είναι το ενυδρείο κοντά στις τιμές που επιθυμείς.
Θα μετράς δηλαδή συχνά με σκοπό να κρατήσεις τις τιμές σταθερές για 'κάμποσο' καιρό.
Τότε θα ξέρεις τι πραγματικά συμβαίνει όταν αλλάζεις το diy co2 και την καινούργια τύρφη.
Θεωρώ πιο σημαντικό να είναι το pH σταθερό στο 7.ο παρά μια στους 6.8 και στο 7.2

Είναι λίγο δύσκολο πάντως αλλά δεν χάνεις και τιποτε να το δοκιμάσεις.

EDIT
Παράθεση:
.....πάνε πάνω στην αερόπετρα από την οποία διαχέεται το CO2 και... μαστουρώνουν . Μήπως θα υπάρξει πρόβλημα για τα ψαράκια;

Νομικό πρόβλημα ;

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Juan : 21-10-06 στις 22:31
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,01375 seconds with 10 queries